Ouderraad

Thuis voelen op school doe je samen. En wie kent de leerlingen beter dan hun ouders? Daarom zijn wij blij met de enthousiaste en betrokken ouders die samen de ouderraad (OR) vormen. Door kennis te delen, advies en hulp dragen zij bij aan de ontwikkeling van het hele Pius X-College. Denk bijvoorbeeld aan ondersteuning tijdens de diploma-uitreiking of de ouderavonden. Daarnaast organiseert de OR jaarlijks drukbezochte thema-avonden en klankbordgroepen. Ook maakt de raad enquêtes om de mening van andere ouders te horen.

Je kunt makkelijk contact opnemen met de OR: ouderraad@piusx-college.nl. De OR stelt zich hieronder aan u voor:

Arie Hendriks

Mijn naam is Arie Hendriks en ik woon in Bladel. Ik heb samen met mijn vrouw twee zoons, één op het MBO en één op het praktijkonderwijs.

Voor mij is de belangrijkste reden om voor de ouderraad te kiezen mijn betrokkenheid bij de middelbare school van mijn kinderen te vergroten. Ik kan hierin een actieve rol vervullen door mee te praten over een breed scala aan onderwerpen, van de veilige honken tot het gebruik van iPads en van het organiseren van thema-avonden tot aanwezig zijn bij de diploma-uitreikingen. In ons maandelijks overleg is ook altijd iemand van de directie aanwezig waardoor we echt de mogelijkheid hebben de zaken die wij vanuit de ouders te horen krijgen te bespreken.

Claudi Verhagen

Mijn naam is Claudi Verhagen-Vosters ik ben getrouwd met Ralph Verhagen. Samen met onze 2 zoons, Mats Verhagen (TTO) en Jur Verhagen (basisschool) wonen wij in Reusel.

Graag wil ik me inzetten voor de Ouderraad om zo mijn betrokkenheid bij het VO te vergroten.

Ik vind het fijn om actief mee te kunnen denken en mijn visie te kunnen delen over veel uiteenlopende onderwerpen die besproken worden in de OR. Ook de organisatie en het aanwezig zijn bij thema-avonden en Open Dag dragen voor mij zeker bij aan een actieve rol binnen school.

Betrokkenheid van ouders bij school is heel belangrijk. Samen hoop ik dat wij een positieve bijdragekunnen leveren aan een prettige schoolomgeving door middel van samenwerking met school, kinderen en ouders.

Rianne Bolte

Graag stel ik me even voor. Rianne Bolte is mijn naam en ik woon samen met mijn man en kinderen in Hoogeloon. Met drie kinderen op de Pius wil ik graag mijn betrokkenheid tonen in ouderraad. Ik ben parttime medewerker op een reclamebureau in Valkenswaard. Ik ben erg graag betrokken bij de school van mijn kinderen, dit was op de peuterspeelzaal en op de basisschool al zo, dus de stap om de ouderraad van het Pius X-College te versterken was voor mij niet zo groot. Doelen behalen is natuurlijk heel belangrijk want elke dag zijn de leerlingen een stapje dichter bij het behalen van hun diploma. Wat ik echter net zo belangrijk vind is dat een leerling lekker in zijn vel zit en dat leraren/ leerlingen ook signalen opvangen als dat niet zo is en dat daar serieus mee om wordt gegaan. Mijn motto is; denken in oplossingen. Mochten jullie vragen voor me hebben, spreek me gewoon aan want ik luister graag naar uw verhaal.


Jacobine Korting

Graag stel ik me even voor. Mijn naam is Jacobine Korting. Ik woon samen met mijn man Richard Duijvelaar en onze zoon Roman (vwo) in Bladel.

Ik ben een aantal jaren lid geweest van de MR van de Franciscusschool in Bladel maar nu onze zoon op het Pius X-College zit wil ik graag, middels de Ouderraad, hier mijn bijdrage leveren als betrokken ouder.

Als lid van de Ouderraad wil ik een schakel zijn tussen de ouders en de school, door de belangen van de ouders en de leerlingen te vertegenwoordigen en een klankbord voor het team te zijn.

Ik vind het belangrijk om me in te zetten voor een schoolklimaat waarin elk kind tot zijn recht komt.

Carli Teurlings

Hallo, ik ben Carli Teurlings en sinds schooljaar 2020-2021 ben ik lid geworden van de ouderraad. Ik woon samen met mijn 2 zonen Ties en Niek in Bladel. Onze jongens zitten op BK richting BWI en op GT. Na jaren lid te zijn van de ouderraad van de basisschool was voor mij de overstap naar de ouderraad van de pius-x een mooie stap om te maken.

Ik vind het fijn om mee te kunnen denken over de gang van zaken op de school van mijn kinderen. En om de indrukken van andere ouders mee te kunnen nemen naar school.

Dus hebben jullie vragen of opmerkingen laat het ons gerust weten.

Natasja Antonis

Hallo, Ik ben Natasja Antonis en woon in Eersel samen met mijn partner Paul en twee dochters.
De reden dat ik me afgelopen schooljaar 2020-2021 aangemeld heb om lid te worden van de ouderraad is omdat ik het belangrijk vind om op de hoogte te blijven wat er op school gaande is tussen leerling, leerkracht, ouders en bestuur zodat we actief mee kunnen blijven denken en oplossingsgericht kunnen werken aan een school waar iedereen zich betrokken en prettig voelt.Huivan Khor

Mijn naam is Huivan Khor. Ik heb twee kinderen, Eva doet TTO en Max zit op de basisschool. Ik woon in Lage Mierde.
Ik doe graag vrijwilligerswerk bij o.a. de Buurtboerderij en de Zonnebloem. Mijn hobby's zijn hardlopen, yoga en meditatie. Graag wil ik me inzetten voor de Ouderraad om zo mijn betrokkenheid bij het Pius X-College te vergroten.

Overtuigd?

Neem contact met ons op