Aanmelden nieuwe leerlingen

Spannend! Je kind gaat naar de middelbare school. Heb je besloten om je zoon of dochter onderwijs te laten volgen bij het Pius X-College? Dat vinden wij leuk om te horen. We verwelkomen hem of haar met open armen.

Aanmelding

Van 7 tot en met 11 maart is de aanmeldweek. Aanmelden voor praktijkonderwijs kan het hele jaar door. Er zijn twee mogelijkheden om je kind bij ons aan te melden:

  • je kunt digitaal aanmelden via het ouderportaal van LDOS. De basisschool informeert je hier verder over
  • je kunt persoonlijk aanmelden tijdens een intakegesprek op school (Tuinstraat 1, Bladel) op maandag 7 maart (van 18.00 tot 20.00 uur) of dinsdag 8 maart (van 15.30 tot 17.30 uur en van 18.30 tot 20.00 uur).

Welke formulieren zijn nodig? Een aanmelding is compleet als de volgende formulieren zijn ingevuld, ondertekend en ingeleverd:

  • Het blauwe aanmeldingsformulier van het Regionaal Samenwerkingsverband (RSV PVO); dit krijg je op de basisschool.
  • Het intakeformulier van het Pius X-College; dit krijg je na aanmelding (in april) toegestuurd.

Toelating

Het advies van de basisschool is leidend bij de plaatsing van je kind op onze school. Is het advies van je kind nà aanmelding gewijzigd? Dan kan dit aanleiding zijn om de situatie opnieuw te beoordelen. Laat ons dit weten en maak een afspraak om op 24 of 25 mei de aanmelding te actualiseren.

Extra informatie en ondersteuning

Heb je behoefte aan extra informatie over aanmelding en basisondersteuning en wil je hierover van gedachten wisselen? Dat kan met de teamleiders of instroomcoördinatoren van onze school. Je kunt via e-mail met hen in contact komen:

  • Praktijkschool (PrO): m.eikenbroek@piusx-college.nl
  • Vmbo b/k: r.wouters@piusx-college.nl
  • Vmbo g/t: r.panjoel@piusx-college.nl
  • Havo, vwo, tto: m.hellwig@piusx-college.nl
  • Wereldklas: m.vandeput@piusx-college.nl

Belangrijk:

Deze optie geldt niet als vervanging voor het oriënterend gesprek. Als je kind extra ondersteuning nodig heeft op de middelbare school, dan is dit in principe bekend bij de leerkracht van de basisschool. De basisschool zorgt voor een oriënterend gesprek tussen jou, je kind, de leerkracht en de deskundige van het Pius X-College. Deze gesprekken vinden plaats op de basisschool in januari en februari.

Met vriend(inn)en in één klas

Een nieuwe school betekent soms dat je kind weggaat uit de vertrouwde groep. Jezelf thuis voelen is het fijnst met bekenden om je heen. Daarom kun je bij de inschrijving aangeven bij wie je kind in de klas wil. Bij de indeling van de klassen houden wij rekening met de wensen van de leerlingen.

Introductiedag nieuwe brugklassers

Uiterlijk op 20 april ontvang je per post de beslissing over de toelating van je kind. Het is nu officieel: je zoon of dochter is klaar voor de volgende stap in zijn of haar leven! Je kind ontvangt een uitnodiging om op 6 juli kennis te maken met de mentor, nieuwe klasgenoten en krijgt een rondleiding door het gebouw. Zo gaat je kind vertrouwd en vol energie het nieuwe schooljaar in.

Overtuigd?

Neem contact met ons op