Veilige school

De veiligheid van onze leerlingen en medewerkers staat altijd voorop. We vinden een gemoedelijke sfeer heel belangrijk en zorgen voor een vertrouwde omgeving voor iedereen.

Veilig met elkaar

Er zijn duidelijke afspraken over de omgang met elkaar, communicatie, pesten en gedrag. Elke medewerker treedt op bij het signaleren van ongewenst gedrag. Bij incidenten die zich buiten onze school afspelen, vragen wij alle betrokken partijen te zoeken naar een oplossing. Wij gaan hier uit van de gedachte dat iedereen een tweede kans verdient.

Veilig in de school

We hebben voldoende gekwalificeerde bedrijfshulpverleners en jaarlijks houden we ontruimingsoefeningen. Ook is er binnen onze school een ‘interventieteam’ dat bij dreigend gevaar in actie komt. De teamleden zijn hiervoor speciaal geschoold.

Veilig op weg

Ook op weg naar het Pius X-College laten we je niet in de kou staan. Op een aantal routes zijn Veilige Honken ingericht. Is er iets aan de hand, dan kun je altijd aanbellen bij deze adressen. Je kunt er wachten op jouw ouders/verzorgers, maar bijvoorbeeld ook een band plakken of zelfs een fiets lenen.

Wil je meer weten hoe wij onze veiligheid waarborgen? Lees dan meer in ons veiligheidsplan.

Overtuigd?

Neem contact met ons op