Schoolgids

Gebouwen en terreinen

Het Pius X-College is een grote school waarin iedere leerling en medewerker zich veilig moet kunnen voelen. Elke afdeling heeft een ‘eigen’ stukje van het gebouw maar het is niet uitgesloten dat leerlingen in verschillende delen van het gebouw les hebben. Daarom zijn er afspraken gemaakt; in de pauzes en onder lestijden bevinden leerlingen zich niet in de gangen. Aanwijzingen van surveillanten en conciërges dienen opgevolgd te worden. Overlast veroorzaken mag nergens.

images/sg_img8.jpg

Roken is in en om het gebouw overal verboden: het Pius X-College is een rookvrije school. Ook alcohol is niet toegestaan, alle door school georganiseerde activiteiten zijn alcoholvrij.

Ook is er een overzicht van de leefregels die op school van toepassing zijn.

Conciërges en toezichthouders

Op elke afdeling van het Pius X-College werken conciërges en/of toezichthouders. Zij zijn onder andere verantwoordelijk voor alle praktische zaken die geregeld moeten worden. In de aula’s en de gangen gelden de normale omgangs- en fatsoensnormen. Om alles in goede banen te leiden zijn ook toezichthouders in dienst die ervoor waken dat alles in en om het schoolgebouw ordelijk en netjes verloopt. Elke leerling heeft een locker met een sleutel en een vaste plek om zijn fiets of scooter te stallen. Lockers en fietsenstalling worden regelmatig gecontroleerd. Ook is er op de buitenterreinen van de school camerabewaking. De conciërges en toezichthouders zijn de ogen en oren van de school. Zij pikken snel signalen op als er iets speelt en ondernemen actie.