Wereldklasmaatjes leren elkaars cultuur kennen

head image

vrijdag 08-02-2019

Terug naar overzicht

Begin januari zijn we gestart met de maatschappelijke stage Wereldklasmaatjes. We zijn hier mee gestart om zowel Nederlandse jongeren, als nieuwkomers te laten kennismaken met elkaar.

Hierdoor leren zij meer van elkaars cultuur, bevordert het de integratie aan beide zijde en kunnen de leerlingen van de wereldklas de geleerde taal toepassen in de praktijk.

KENNISMAKING
De Nederlandse jongeren zijn 3 weken geleden vol enthousiasme gestart en zij hebben voor het eerst kennis gemaakt met een leerling van de Wereldklas. Zij hebben elkaar leren kennen door samen opdrachtjes te doen. Het was een groot succes! Zowel de Nederlandse jongeren vond het superleuk, als de leerlingen van de wereldklas.

CONTACTMOMENTEN
Tussendoor hebben de leerlingen verschillende contactmomenten met elkaar. Dit kan bijvoorbeeld in de pauze zijn om een praatje te maken of samen een activiteit samen te doen.

KOOKLES
Ook hebben we al samen een kookles gehad waarbij de Wereldklasmaatjes en de leerlingen van de wereldklas samen cup cakes gaan maken op school. Ze hebben hierbij goed samengewerkt, een praatje gemaakt en vooral plezier gehad.

Overtuigd?

Neem contact met ons op