Wàt een jaar…

head image

donderdag 22-07-2021

Terug naar overzicht

​Het is lang geleden dat je van ons een nieuwsbrief hebt ontvangen. Bijna alle correspondentie stond immers in het teken van corona. Het virus hield ook onze school in het afgelopen jaar in de greep.

In augustus startten we nog hoopvol, we konden gelukkig weer met elkaar naar school. Deze blijdschap was niet van lange duur. Het aantal besmettingen in de school en in onze regio bleef maar oplopen. Om deze reden moesten we helaas ingrijpen en besluiten om de herfstvakantie met een week te verlengen. Vanaf 1 december werd het mondkapje verplicht gesteld, vanaf 15 december moesten we weer op afstand lesgeven en was de school weer leeg. Later mochten we vanwege de 1,5 meter-maatregel afwisselend met elkaar naar school, maar werd er voor de eindexamenkandidaten een uitzondering gemaakt. Zij mochten volledig naar school. De laatste weken hebben we gelukkig weer gezamenlijk door kunnen brengen.

Heel veel leuke, interessante activiteiten, zoals reizen en excursies, konden in het afgelopen schooljaar geen doorgang vinden. Elkaar fysiek ontmoeten, wat zo belangrijk is in het onderwijs, was voor lange tijd deels onmogelijk. Kortom, het was een bijzonder schooljaar voor uw zoon/dochter, voor u als ouders en voor ons als medewerkers van het Pius X-College.

Nu staat de zomervakantie voor de deur. Een tijd om heerlijk uit te rusten en te genieten. We willen dit vakantiegevoel onderstrepen met onze ijsjesactie. Elke leerling heeft een kaart met muntjes thuisgestuurd gekregen om gratis een heerlijk ijsje te halen. Na de vakantie hopen we het schooljaar op een normale manier te kunnen starten. Zoals je weet zal het rooster er iets anders uit zien. We starten immers met een 45-minutenrooster (zie ook verder in deze nieuwsbrief) waardoor er in de middagen tijd vrij wordt gemaakt. Deze tijd wordt gebruikt voor steunlessen en op termijn voor extra aanbod. Op deze manier wordt o.a. invulling gegeven aan de zogenaamde NPO-gelden. Vanzelfsprekend houden wij je in het aankomend schooljaar van deze ontwikkelingen op de hoogte.

Rest mij om jullie als ouders te bedanken voor de fijne samenwerking en wens ik je, namens het team van het Pius X-College, een hele fijne zomervakantie toe.

Maarten de Veth, rector/ bestuurder

Overtuigd?

Neem contact met ons op