​Vormingsdagen havo-vwo: voorbereiding op de toekomst

Nieuws

head image
vrijdag 11-10-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

Docent Inge Simon blikt terug op de vormingsdagen voor havo en vwo.

"Als ik dit schrijf, zitten de vormingsdagen van 4h en 4v er weer bijna op. Terugkijkend kan ik zeggen dat de dagen een enorm succes zijn geweest. Leerlingen hebben kennisgemaakt met allerlei feiten en weetjes over seks, verslaving, omgaan met geld, het je kwetsbaar opstellen en ga zo maar door. Nuttig, maar soms ook best confronterend. Wat blijft is voor ons een voldaan gevoel, met toch hier en daar een kleine, kritische noot en voor leerlingen het boek van Peter R. de Vries, Een moord kost meer levens, dat -na overleg in de sectie Nederlands- gelezen mag worden voor de lijst.

Maar wat het wel het meest opviel waren de opmerkingen van diverse gastsprekers. Zij wilden toch nog even doorgeven dat ze erg opkeken tegen de docenten op het Pius X. Ik citeer: ‘Ik weet niet hoe jullie het doen, maar het Pius X-College steekt met kop en nek boven andere scholen uit als het gaat om respect naar elkaar en vooral naar ons.’

We weten zelf dat dit soms meevalt, maar het is blijkbaar nog niet zo slecht gesteld met onze school. En nu op naar de barbecue!"

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF