Voel je thuis!

Nieuws

head image
maandag 07-10-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

De kop is eraf, de eerste schoolweken zitten er alweer op. Sterker nog, de herfstvakantie staat voor de deur.

We zijn het schooljaar goed begonnen. Tijdens de opstartweken zijn er diverse prachtige introductiekampen/-activiteiten georganiseerd en is onder andere de leerlingenraad havo/vwo geboren. De raad geeft er overigens de voorkeur aan om dit voortaan het leerlingenparlement te noemen. Ook voor vmbo en pro wordt deze ontwikkeling ingezet. Het is belangrijk dat we van onze leerlingen zelf kunnen horen wat goed gaat en wat beter kan.

Het Pius X-College is gestart met een nieuwe missie: Voel je thuis! We zijn momenteel druk bezig om deze missie te vertalen naar een vernieuwde onderwijskoers, een koers waar je je als leerling, ouder en medewerker thuis kunt voelen. In deze koers nemen wij niet alleen de onderwijsinhoud mee maar passen we bijvoorbeeld ook het hoofdgebouw aanom passend, eigentijds en toekomstbestendig onderwijs te garanderen. De leeromgeving en het onderwijs gaan immers hand in hand. Maar ook met betrekking tot onze website en huisstijl worden wijzigingen doorgevoerd. Zodra we deze koers verder vorm hebben gegeven zullen wij u vanzelfsprekend hierover informeren.

Tot slot maak ik graag van de gelegenheid gebruik om u en uw kind(eren) een fijn schooljaar toe te wensen. Een schooljaar dat in het teken staat van ontwikkeling maar vooral van thuis voelen!

Maarten de Veth

rector/bestuurder

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF