Veiliger op de fiets door fietscontrole

Nieuws

head image
dinsdag 08-10-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

De donkere wintermaanden liggen weer voor ons. De komende periode moeten de leerlingen ’s ochtends in het donker en soms in regenachtig weer naar school fietsen. Het is dan ook belangrijk dat zij hierbij de beschikking hebben over een veilige fiets met vooral goede verlichting.

Jaarlijks organiseert de school in samenwerking met vrijwilligers van Tour- en wielerclub ‘Het Snelle Wiel’ uit Bladel en vrijwilligers van de lokale afdeling VVN (Veilig Verkeer Nederland) een fietskeuring. De fietsen worden gekeurd van alle leerlingen van de klassen 1, 2 en 3 havo/vwo, havo schakelklas en tto, 1 en 2 vmbo bk en schakelklas, 1 en 2 vmbo gt, alsmede van de gehele praktijkschool (voor degene die met de fiets naar school komen). De fietskeuring zal plaatsvinden op dinsdag 22 oktober aanstaande op het schoolplein bij havo/vwo.

Dit jaar wordt er ook aandacht besteed aan de gevaren van het gebruik van een telefoon op de fiets.

Aan u als ouders/verzorgers het verzoek om in de komende herfstvakantie - voorafgaande aan de fietskeuring - de fiets van uw zoon/dochter nog eens samen goed te controleren en eventuele gebreken te (laten) repareren.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF