​Veilig internetten

Nieuws

head image
woensdag 19-12-2018 TERUG NAAR OVERZICHT

Op het Pius X-College bieden we onze leerlingen een uitstekend draadloos netwerk. Hiervoor werken we samen met eduroam, waardoor uw kind met de eigen inloggegevens wereldwijd gebruik kan maken van eduroam draadloze netwerken.

Hoewel eduroam een betrouwbare en veilige omgeving biedt, willen we leerlingen aanraden verstandig om te gaan met het gebruiken van draadloze netwerken. We begrijpen dat leerlingen graag gebruikmaken van social media en games terwijl ze op school zitten. Vooral het platform Snapchat en het spel Fortnite zijn veelgehoorde namen, maar beide programma’s hebben een stabiele verbinding nodig. Als school ondersteunen wij dergelijke software niet. Dit soort apps wordt doorgaans geblokkeerd op ons netwerk, zodat we een stabiele draadloze omgeving kunnen blijven bieden.

Soms installeren leerlingen zogenaamde VPN-software om de blokkades te omzeilen, zonder te weten wat dit betekent. Hierbij willen wij u informeren dat leerlingen geen toegang krijgen tot ons draadloze netwerk, als zij niet-ondersteunde software op hun toestel hebben. Het kan dus zijn dat uw kind onze WiFi ervaart als slecht, terwijl de oorzaak ligt bij de apps op het apparaat van uw kind. Wij adviseren u om met uw kind in gesprek te gaan over de apps op het apparaat dat uw kind op school gebruikt en of uw kind bewust is van de gevolgen van zelf geïnstalleerde (gratis) software, met name op het gebied van privacy.

Wij raden u aan eens te kijken op https://www.consumentenbond.nl/veilig-internetten/veiliger-internetten-met-een-vpn voor uitleg over VPN software.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF