​Toppers 2tto plaatsen zich voor landelijke finale Cricket Challenge

Nieuws

head image
vrijdag 17-05-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

Donderdag 16 mei hebben 10 leerlingen deelgenomen aan de regionale voorronde van de Cricket Challenge.

Het toernooi begon met een intensieve clinic gegeven door spelers van het Nederlands Cricket Team.

Vol enthousiasme begonnen de leerlingen aan hun eerste wedstrijd. Deze werd helaas nipt verloren. Met hernieuwde energie werden de 2de, 3de en 4de wedstrijd gewonnen ! een belangrijke les die hierbij geleerd werd was…. It ain’t over till it’s over ! De 5de wedstrijd van de dag moest gespeeld worden tegen het nog ongeslagen Nassau College.

Bij aanvang de wedstrijd werd al snel duidelijk dat het Nassau College een aantal wedstrijden met bijna 100 punten verschil had gewonnen. Zonder enige angst trokken de leerlingen van 2tto ten strijde. Team Pius X moest beginnen met slaan en zetten een persoonlijk record neer van 253 punten ! Bij de slag beurt van het Nassau wisten de leerlingen van het Pius X door uitmuntend veldwerk de scoren erg laag te houden. Helaas wist het Nassau op de laatste 3 ballen de overwinning binnen te slaan.

Tijdens de prijsuitreiking bleek echter dat we op eigen kracht tweede zijn geworden tijdens het toernooi en dat we als eerste door zijn naar de landelijke finale. Onze gymdocenten zijn dan ook zeer trots op deze geweldige prestatie.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF