Thema-avond ‘Social media, soms niet zo leuk……’

Nieuws

head image
donderdag 26-04-2018 TERUG NAAR OVERZICHT

In een goedgevulde aula vond op dinsdagavond 10 april de thema-avond van de Ouderraad plaats: “Social media, soms niet zo leuk…”. Spreekster (en schrijfster) Marlies Slegers vertelde ons over de valkuilen van social media.

Allerlei aspecten kwamen aan bod: grooming, sexting, groepsdruk en online pesten. Ook het verhaal over haar dochter, die slachtoffer werd van sexting, was erg indrukwekkend. Theatergroep Helder hield ons met hun spel op humoristische wijze een spiegel voor. Enkele reacties van ouders: ‘Een geweldige avond, boeiend en informatief!’ ‘Kunnen onze kinderen ook niet eens zo’n avond bijwonen? Dat zou heel nuttig zijn.’ ‘Een van de beste thema-avonden die ik hier meegemaakt heb’ en ‘Voor herhaling vatbaar!’

Een belangrijke tip willen we met alle ouders delen: Krijgt uw kind te maken met online seksueel misbruik (bijvoorbeeld een seksueel getinte foto die ongewild doorgestuurd wordt), dan kan hiervan melding gemaakt worden bij Helpwanted.nl. Ze geven ook tips en hulp aan slachtoffers.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF