Terugblik eerste half jaar Maarten de Veth

Nieuws

head image
maandag 12-08-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

Mijn eerste half jaar als rector/bestuurder ligt achter me. Wat is het Pius X-College toch een fijne school.

Geweldig fijne leerlingen en een heel betrokken team van medewerkers. Dagelijks in de weer om de leerlingen, uw zoon/dochter, optimaal te ondersteunen in hun leerproces. Ik heb genoten van de bevlogenheid waarmee onze mensen hier elke dag hun werk verrichten. Ben dan ook trots op mijn team!

Naast het leren stond het afgelopen jaar wederom bol van verschillende leerlingactiviteiten: van diverse excursies en reizen, van de actie Alpe d’HuZes tot het passieproject, van het Open Pius Podium tot de Demo. Dit kenmerkt het Pius X, een bruisende school met een afwisselend aanbod!

In de tussentijd hebben we voor het aankomende schooljaar intern een aantal zaken voorbereid en daarmee gewijzigd. Zo starten we in augustus met drie directeuren: directeur vmbo/pro Ronald de Greef, directeur havo/vwo Marjolijn Cuppers en directeur organisatie/plaatsvervangend rector Jan Poels. Ronald en Marjolijn zijn integraal verantwoordelijk voor onderwijs en personeel. Hiermee komen de huidige directeursfuncties van onderwijs en personeel te vervallen. De teamleiders die verantwoordelijk zijn voor het onderwijs en personeel van hun betreffende team krijgen met ingang van het nieuwe jaar ondersteuning van leerlingcoördinatoren (leco’s). Leerlingen kunnen bij deze leco’s terecht voor allerlei praktische leerlingzaken (o.a. absentie, verlof, ziek-/betermeldingen). De benodigde informatie krijgt u te horen tijdens de informatieve ouderavonden aan het begin van het schooljaar en kunt u na de vakantie in de schoolgids op de website terugvinden.

Voor onze leerlingen zelf worden op alle niveaus door en voor leerlingen leerlingraden opgezet. De stem van de leerling vinden wij belangrijk en willen we horen. De directie zal daarom regelmatig met de leerlingraden spreken om te horen wat er leeft en speelt op school!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF