Team ProBotiX winnaar van de eerste First Tech Challenge League Meet

Nieuws

head image
dinsdag 27-11-2018 TERUG NAAR OVERZICHT

Dit schooljaar neemt Team ProBotiX, het robot-team van het Pius X-College , voor de zesde keer deel aan de Nederlandse First-Tech-Challenge robotwedstrijden.

Dit seizoen kent een nieuwe wedstrijdopzet. Er worden in totaal 4 kwalificatie-wedstrijddagen (League Meets) gehouden. Op zo’n wedstrijddag is er plaats voor maximaal 16 teams en spelen alle teams minimaal 10 wedstrijden. Na afloop van alle kwalificatiewedstrijden wordt de balans opgemaakt. De beste 24 teams van alle kwalificaties (totaal aantal teams is 36) strijden op 9 februari 2019 in Den Haag om het Nederlands Kampioenschap. De winnaar daarvan krijgt het recht om deel te nemen aan het WK in Detroit (USA) eind april 2019.

Afgelopen zondag was de eerste kwalificatie-dag in het Stanislas College in Delft. Deze dag was voor Team ProBotiX zeer succesvol. Na 3 wedstrijden stond het team op nummer 1 en deze positie heeft Team ProBotiX in het verdere verloop van de wedstrijddag niet meer afgestaan! Een voortreffelijke prestatie, waarmee ze al met één been in het NK staan. Het team speelt aanstaande zondag in het Newman College in Breda en hoopt daar de ingenomen positie nog te kunnen verstevigen. Het verloop van de kwalificaties is te vinden op: https://ftcnetherlands.eu/

De einduitslag: Team nr 25 (is Team ProBotiX) is eerste geworden met 18 Ranking points (9 gewonnen wedstrijden) en heeft ook het hoogste aantal Tie Breaker Points. Uitleg van het spel is hier te vinden. (Engelstalig)


SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF