​Team ProBotiX handhaaft goede positie in klassement

Nieuws

head image
maandag 09-12-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

Afgelopen zaterdag was het 5e event in het Zwijssen College in Veghel. Voor Team ProBotiX was dit het 2e en tevens het laatste event in de serie.

Twee weken geleden heeft Team ProBotiX beslag weten te leggen op “The Winner of the Day” Award en een 8steplaats in het algemeen klassement. Hiermee werd het team beloond voor het harde weken in de weken voorafgaand aan het event. Zaterdag bij het begin van het toernooi ging een tandwieloverbrenging in de robotarm kapot. Een reparatie lukte niet. Toen er ook nog problemen ontstonden met de Wifi-verbinding werd de situatie er niet beter op.

Uiteindelijk heeft het team besloten de robotarm te verwijderen en te gaan rijden met een zeer beperkte robot. Zaterdagmorgen stond het team 11e algemeen en aan het eind van de dag op plaats 10 op een totaal van 40 teams. Dat is gegeven de omstandigheden een voortreffelijke prestatie waarop het team terecht trots is.

Eind januari hoort ProBotiX of het team door mag naar het Nederlands Kampioenschap op 8 februari 2020 in Breda. De 24 hoogstgeplaatste teams uit het algemeen klassement strijden dan op het NK om de hoogste eer en om diverse prijzen. Als je na 5 events de 10e plaats inneemt mag je (normaal gesproken) stellen dat je redelijk zeker bent van deelname aan het NK. Hiermee zou Team ProBotiX net als vorig seizoen haar doelstelling, te weten deelname aan het NK, opnieuw behaald hebben.

De komende tijd wordt er onverminderd doorgewerkt aan verbetering van de robot, het engineering notebook en de team presentatie. De pech motiveert het team extra om er weer flink tegenaan te gaan!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF