Team ProBotiX: Geslaagde FTC-scrimmage

Nieuws

head image
dinsdag 15-05-2018 TERUG NAAR OVERZICHT

Op zaterdagmiddag 12 mei 2018 organiseerde Team Neobots - het robot team van St Oedenrode - een scrimmage.

Ook Team ProBotiX, het robot team van het Pius X-College, nam daaraan deel met de robot die overigens nog niet helemaal klaar is.

Na afloop van de scrimmage waren de gevoelens over het ontwerp en de prestaties van de robot in het algemeen goed. Als je de staat van de verschillende delen bekijkt (een aantal zijn nog als proto in gebruik) moet je zeggen dat de robot het zonder meer in zich heeft om onze oorspronkelijke doelstellingen te halen.

Op dit moment hebben we twee problemen die de komende weken onze volle aandacht gaan vergen:

  • Het elektrisch systeem is en blijft zeer gevoelig voor trillingen, botsingen, stoten etc. We weten wat ons daarin te doen staat: alle bekabelingen, zeker de micro/mini USB-kabels moeten netjes en haast star worden vastgezet. Dit is lastig als je nog in een proto-fase zit. De gevolgen hebben we tijdens de scrimmage gemerkt: de eerste twee oefenwedstrijden verliepen goed, de laatste 3 niet (robot viel telkens stil) Uiteindelijk haalden we toch nog een verdienstelijke 5deplaats in een poule van 9 teams.
  • Tijdens het spel moet je onder andere schuimrubber blokken (Glyphs) oppakken en plaatsen in een speciale kast (Crypto box). Het oppak/invoer systeem werkt nog niet helemaal zoals beoogd (ook dat wisten we al, maar we hadden geen tijd meer om dat nog vóór de scrimmage te verbeteren).

Ondanks deze problemen kijken we terug op een geslaagde scrimmage waarin we ook onze contacten met andere teams hebben versterkt.

We gaan de komende weken met extra motivatie aan de slag om over 5 weken (15-16 juni) in Delft tijdens de FTC Dutch Open, dat wordt georganiseerd in het Stanislas College in Delft, weer goed voor de dag te komen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF