​Team ProBotiX bereikt NK-finale!

Nieuws

head image
maandag 10-02-2020 TERUG NAAR OVERZICHT

Op zaterdag 8 februari nam Team ProBotiX (het robot-team van het Pius X-College) deel aan het Nederlands Kampioenschap (NK) van de First Tech Challenge organisatie. Dit keer was dat in Breda.

Om zover te komen moest je je via voorrondes - die al eerder werden gehouden - zien te plaatsen. Aan die voorrondes deden 41 teams mee en de beste 24 teams daarvan mochten deelnemen aan het NK. Team ProBotiX stond na afloop van de voorrondes op de 10e plaats en mocht dus door naar Breda!

De kern van het wedstrijd-spel is dat je met stenen, lijkend op grote versies van Duplo, een zo hoog mogelijke stapel moest bouwen op een speciaal fundament. Het benodigde materiaal daarvoor moest vaak van ver worden aangesleept. Voor dit aanslepen was de robot van Team ProBotiX uitermate geschikt.

In eerste instantie speel je 5 wedstrijden met telkens een ander team. Zodoende vorm je een “alliantie”. En je speelt telkens tegen een andere alliantie. Gedurende de wedstrijden werd duidelijk dat de robot van Team ProBotiX een hele goede alliantiegenoot zou kunnen zijn voor andere topteams. En dat was precies wat er gebeurde. Het team werd gevraagd als alliantie-genoot voor de finalewedstrijden. De halve finale werd met 2 – 0 gewonnen. Op dat moment werd geschiedenis geschreven: Team ProBotiX bereikte de finale van het FTC NK 2020 !!!

In de finale moest de alliantie het met 2-1 verlies afleggen tegen de andere alliantie. Omdat de andere alliantie van tevoren als erg sterk werd ingeschat is het verlies met 2-1 alleszins aanvaardbaar. Het leverde Team ProBotiX niet alleen de “Finalist Alliance 2020” award op, maar bovenal het gevoel dat het team opnieuw sterker is geworden. De teamleden hebben er hard en met veel plezier voor gewerkt. In de laatste paar weken was het soms best spannend of alles op tijd af zou zijn.

Langs deze weg willen de teamleden hun ouders, de school, de sponsors - IGMA, Berlingr en Détech- en andere betrokkenen hartelijk danken voor de steun.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF