Studiekeuze stress of niet?

Nieuws

head image
vrijdag 12-10-2018 TERUG NAAR OVERZICHT

Als vast onderdeel van het programma van Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding zijn alle 3gt leerlingen naar de Onderwijsbeurs in Eindhoven geweest.

Nadat dit bezoek eerder in het mentoruur werd voorbereid, is het dan de bedoeling dat leerlingen op de beurs zelf hun eigen route uitstippelen. Aan de hand van hun individuele plattegrond gaan ze op zoek naar de antwoorden op de voorbereide vragen.

Degene die het helemaal nog niet weten, kunnen naar de studiekeuze sessies om daar wat meer richting te geven aan hun vervolgkeuze.

De rest kan gerichter aan de gang en zij bezoeken alleen de stands van de vooraf geselecteerde scholen. Of toch ook nog wat andere vanwege de pennen, lolly's en andere zoetigheid.

We hopen dat de speurtocht daar de leerlingen wat verder op weg geholpen heeft en dat ze hierdoor ook weten welke voorlichting ze gaan volgen op de mbo-avond van 6 november.

Dan zijn (bijna) alle regionale opleidingen hier op school aanwezig om leerlingen én ouders van 3 en 4 vmbo verder te informeren.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF