Space Monkeys voor Pius X naar First Lego League

Nieuws

head image
vrijdag 07-12-2018 TERUG NAAR OVERZICHT

First Lego League (FLL) is een wedstrijd voor leerlingen van 9 tot en met 15 jaar. Tijdens de wedstrijd moeten de leerlingen met gebruik van lego en een programmeerbare robot 15 opdrachten oplossen in 2,5 minuut.

Docent Bjorn van der Beek was dit jaar voor het eerste jaar coach van het FLL-team en doet hieronder verslag van de wedstrijddag

"1 december, het was zover:
Om 08:45 verzamelden wij bij de Pius X-College en vertrokken we met 3 ouders naar Eindhoven. Eerst hebben we ons team, The Space Monkeys, aangemeld bij Dynamo, een locatie in hartje Eindhoven. De strijd kon beginnen.

De “pit” was helemaal bovenin. Dat is een ruimte gereserveerd voor alle teams, waar ze tussen de wedstrijden door konden drinken, eten en wat ontspannen. Ook stonden daar 2 oefentafels. Dit zorgde ervoor dat onze Space Monkeys weinig gerust hebben op de wedstrijddag… Toch de robot nog iets aanpassen, de programmering ook ietsje anders, testen op de oefentafel, weer aanpassen, enz.

Er deden 28 teams mee. Elk team speelt drie wedstrijden, waarbij de wedstrijd met de hoogste score uiteindelijk telt.

Ons eerste wedstrijd begon om 11:14. Vol spanning staan 2 leerlingen aan de wedstrijdtafel en de overige teamleden moedigen ze aan. Na 2,5 spannende minuten komt de uitslag, 37 punten! Niet slecht voor de eerste keer.

Snel weer naar boven, de robot aanpassen, de programmering weer iets anders, testen, aanpassen, enz. enz. En dan ronde 2, score 38 punten. Yes! Het aanpassen had zijn vruchten afgeworpen.

Weer naar boven en om 14:51 begon de derde en laatste wedstrijd. Vlak voor de start van ronde 3 hadden The Space Monkeys nog redelijk wat aangepast. We dachten dat we door de aanpassingen 57 punten zouden scoren, maar helaas ging het tijdens de derde wedstrijd niet zoals op de oefentafel. De hoogste score van alle rondes bleef 38 punten, ronde 2. Helaas niet voldoende om in de finale te staan, maar een score om trots op te zijn. Zoals ik eerder aangaf, hebben The Space Monkeys veel plezier gehad tijdens de voorbereidingen en wedstrijddag die voor dit eindresultaat hebben gezorgd. Als ik door hun enthousiasme wilde meebouwen (of programmeren), werd ik door hen meteen teruggefloten. Alles hebben zij zelf gedaan, het bouwen én het programmeren. Elke bedachte oplossing hebben zij zelf uitgevogeld. De behaalde punten zijn eerlijk verdiend. Wij kunnen erg trots zijn!

Rond 18:00 uur waren we weer bij de parkeerplaats bij de Pius X-College na een geslaagde dag! Volgend jaar zijn we er weer bij."

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF