Schoolbrede actiedag voor Edukans

Nieuws

head image
vrijdag 01-03-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

Momenteel zijn onze leerlingen Jef Kolsters uit 3gt en Imme Coolen uit 3vwo met de organisatie Edukans naar Malawi.

Docent Lea Maandonks neemt daar deel aan het docentenprogramma en teamleider Rieky Maas is door de organisatie gevraagd om het bezoek te begeleiden. Enthousiasme, betrokkenheid, inlevingsvermogen, oprechte culturele belangstelling, creativiteit en gedrevenheid zijn kwaliteiten van deze deelnemers waardoor we het volste vertrouwen hebben dat ze de reis en de acties tot een succes maken.

Begin december hebben zij zich samen met de andere leerlingen, docenten en begeleiders voorbereid op de reis die in februari 2019 op het programma staat. Via de actiewebsite van Edukans zullen zij alle volgers op de hoogte houden van hun ervaringen. Via de volgende link kunt u de Edukans-belevenissen volgen: https://piusx-college3.inactievooredukans.nl.

Een kind dat leert, is een kind met kansen.Want op school leer je veel meer dan lezen, schrijven en rekenen. Je leert voor jezelf opkomen, vriendschappen aangaan en relaties ontwikkelen, zuinig zijn op je lichaam en natuurlijk: je talenten ontwikkelen. Wat je op school leert, is voor altijd. Door deel te nemen aan deze Edukans-actie kunnen we leerlingen in ontwikkelingslanden ook deze kans geven.

Op donderdag 9 mei is er een schoolbrede actiedag, waarop leerlingen wandelen, fietsen en plantjes verkopen om geld op te halen voor dit mooie project.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF