Robotseizoen van start voor ProBotiX!

head image

donderdag 12-09-2019

Terug naar overzicht

Afgelopen zaterdag 7 september is wereldwijd het FTC robot seizoen 2019 – 2020 van start gegaan. Het spel draagt de naam 'Skystone'. De Nederlandse Kick-Off was in De Lier bij firma Priva.

Het speelveld is zodanig opgebouwd dat het een bouwterrein voorstelt. Op dat bouwterrein moet uiteindelijk een wolkenkrabber worden gebouwd en ook nog worden verplaatst samen met de fundering. De wolkenkrabber kan daarbij omvallen en dan is al het werk eigenlijk voor niets geweest!

In het spel komen 10 soorten handelingen voor die elk goed zijn voor een bepaald aantal punten. De snelheid van handelen speelt een belangrijke rol.

Samen met een tweede robotteam vorm je een alliantie. Je speelt tegen een andere alliantie van twee teams. De robot teams uit de alliantie, die gedurende een wedstrijd de meeste punten weet te verzamelen, krijgen elk 2 wedstrijd punten. De alliantie-samenstelling wisselt per wedstrijd. Het robotteam dat op de wedstrijddag de meeste wedstrijdpunten heeft verzameld maakt goede kans op de eindoverwinning in een spannende finale!

Team ProBotiX is nu bezig met de spelanalyse en de strategie-bepaling. Dit moet de basis gaan leggen voor een eerste planning en het verdere ontwerp van de robot. Het team bestaat uit 9 leden. Afgelopen zaterdag was een groot gedeelte van dit team (plus een oud-teamlid) aanwezig. ProBotiX heeft er weer zin in!

Overtuigd?

Neem contact met ons op