ProBotiX zeer succesvol op FTC robot NK 2019 in Den Haag!

Nieuws

head image
dinsdag 12-02-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

Afgelopen zaterdag 9 februari werd in het Maerlant Lyceum in Den Haag het Nederlands Kampioenschap gehouden voor robots uit de First Tech Challenge competitie.

Op deze dag wist Team ProBotiX door te dringen tot in de halve finales en evenaarde hiermee de prestatie van vorig jaar. Dit is een prestatie waarvan ze aan het begin van het seizoen alleen maar konden dromen.

De veranderingen in de competitie-opzet van dit seizoen waren groot. Het team moest feitelijk al binnen zes weken een robot hebben gebouwd, die goed kon presteren in de voorrondes. Dat is het team wonderwel gelukt. Na de eerste kwalificatie-wedstrijd was Team ProBotiX lijstaanvoerder en is dat ook gebleven tot aan het eind van alle kwalificatie-rondes. Dat is al een prestatie op zich!

Vanaf half december tot en met begin februari heeft het team met veel inzet de robot voorbereid voor het NK, ze waren immers lijstaanvoerder en wilden die positie in het verdere vervolg ook graag nog meer glans geven. Afgelopen week bleek dat de keuzes die het team heeft gemaakt toch minder goed uitpakten en konden ze niet alle idealen waarmaken. Een tegenslag, maar het team liet zich er niet door uit het veld slaan. Uiteindelijk is ProBotiX er toch in geslaagd om een robot te bouwen die in de autonome fase kon wedijveren met de robots van de beste teams in Nederland. Hierdoor bereikten ze de halve finales, een superprestatie! Helaas werd het team daarna uitgeschakeld.

Kortom: Team ProBotiX heeft zich bijzonder goed gemanifesteerd in het Nederlands FTC gebeuren van het seizoen 2018-2019. Dat had nooit gekund zonder de steun van onze sponsors IGMA Fijnmechanica, Berlingr Automatiseringstechniek en Détech Engineering.

Het seizoen is na dit NK nog niet voorbij. Er staan nog een aantal “off-season” toernooien en demonstraties gepland. Daarover zal zeker nog worden bericht.

Meer foto's op: https://www.facebook.com/pg/ftcnetherlands/photos/...

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF