Pius X-leerlingen reizen naar Bosnië

Nieuws

head image
woensdag 25-04-2018 TERUG NAAR OVERZICHT

Van 25 tot en met 31 mei 2018 gaan 30 leerlingen en 6 begeleiders van het Pius X-college naar Bosnië-Herzegovina. Deze reis wordt gesteund door de organisatie Out of Area.

Out of Area zet zich al jaren in voor kinderen in Bosnië-Herzegovina. Dat doet zij door een aantal jaarlijks terugkerende projecten te organiseren. Onder het motto “Laat ze maar lachen en alles komt goed” probeert Out of Area iets voor de kinderen te betekenen.

De leerlingen die meegaan zijn allen gemotiveerde leerlingen van de Praktijkschool en de vmbo-schakelklassen van het Pius X-College. De groep zal een week lang de handen stevig uit de mouwen steken. We gaan namelijk meehelpen op het “Futurea Festival”. Dit festival duurt 4 dagen en elke dag zal er een andere stad bezocht worden. De steden zijn: Fojnica, Zenica, Travnik en Konjic. In de ochtend wordt het festivalterrein opgebouwd. In de middag worden er workshops verzorgd en vroeg in de avond wordt het festivalterrein weer opgeruimd, zodat we naar de volgende stad kunnen. Kinderen van basisscholen uit de steden en omliggende dorpen komen naar dit festival. Zij worden vermaakt met workshops, dans, muziek en een grote afsluitende show.

Een van de leerlingen, die meegaan is Romy Huybregts uit 1SK3. Zij schrijft het volgende:

“Ik denk dat de kinderen die naar het festival komen heel blij naar huis gaan. Ik hoop dat we ook iets leuks beleven. Het is ook mooi om te weten dat het al snel is. Ik heb er veel zin in, want ik hoop dat ik veel kinderen blij kan maken.”

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF