Pius X-College en goede doelen

Nieuws

head image
woensdag 07-03-2018 TERUG NAAR OVERZICHT

Jaarlijks besteed het Pius X-College aandacht aan de diverse goede doelen.

Elke twee jaar gaat een groep van ongeveer 30 leerlingen en begeleiders van de Praktijkschool met de organisatie Out of Area naar Bosnië om daar binnen een week een plaatselijke school op te knappen. Binnen de school heet de actie PiusX4Bosnië.

Voor dit project wordt er schoolbreed geld opgehaald met verschillende activiteiten, maar ook leerlingen individueel halen geld op voor het goede doel.

De actiedag staat dit jaar gepland op 18 april. Van 08.20 tot 14.10 uur gaan leerlingen van vmbo 1-2 bk, PrO 1-2-3 fietsen of wandelen om geld in te zamelen.

Meer informatie over de actie vindt u op deze pagina.

Daarnaast gaan ieder jaar twee leerlingen van de afdelingen vmbo en havo/vwo met de organisatie Edukans naar een Derde Wereldland om van dichtbij te ervaren hoe het is om te leven en onderwijs te volgen in een land waar dat niet vanzelfsprekend is. Hun ervaringen delen zij op school met hun medeleerlingen. Ook wordt er tijdens een actiedag geld verzameld met sponsoracties en met de verkoop van plantjes. Deze dag is op dinsdag 24 april aanstaande.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF