Oud-leerlingen winnen STimuleringsbeurs

head image

maandag 26-10-2020

Terug naar overzicht

TU/e studenten en voormalig Pius X-leerlingen Tymen van der Leede en Joeri van Limpt hebben onlangs een stimuleringsbeurs gewonnen.

Negentien eerstejaars studenten van de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry ontvangen een beurs ter waarde van €2020. Deze STimuleringsbeurzen worden vrijdag 16 oktober a.s. uitgereikt door de faculteit Scheikundige Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Waar de feestelijke uitreiking normaal plaatsvindt in het bijzijn van familie en vrienden, ziet deze er dit jaar anders uit. De gebruikelijke festiviteiten rondom de STimuleringsbeurzen zijn uitgesteld tot september 2021 hopende dat de omstandigheden een feestelijke ceremonie dan wel toelaten. Het faculteitsbestuur reikt wel op 16 oktober de beurzen persoonlijk aan de winnaars uit, met inachtneming van de TU/e Covid-19 maatregelen.

Van de 8 meisjes en elf jongens die vrijdag 16 oktober de STimuleringsbeurs ontvangen, zijn 15 studenten afkomstig uit Nederland. Sinds 2017 is de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry geheel Engelstalig, waardoor de opleiding ook steeds meer internationale studenten aantrekt. Daarom zijn er dit jaar ook vier internationale studenten die een beurs ontvangen. De beurzen worden voor de achtste maal uitgereikt. De TU/e wil hiermee benadrukken dat er veel vraag is naar afgestudeerde scheikundig technologen.

Elke eerstejaars student met een gemiddeld eindexamencijfer van 6,5 of hoger maakte kans op één van de STimuleringsbeurzen. De jury selecteerde de winnaars op basis van de extra bèta-activiteiten, de maatschappelijke activiteiten en de originaliteit en creativiteit van het profielwerkstuk van de kandidaten.

Sinds 2013 zet de faculteit jaarlijks een bedrag van €40.000 voor de beurzen in. Dit geld is afkomstig van de diverse spin-off bedrijven (opgericht door oud-masterstudenten of -promovendi) van de faculteit en is ondergebracht in het TU/e Amandus H. Lundqvist Scholarship Program (ALSP).

Over Scheikundige Technologie

Bij de faculteit Scheikundige Technologie aan de TU/e leren studenten chemie en chemische processen in de praktijk toe te passen. De faculteit biedt een bacheloropleiding, een masteropleiding en een ontwerpersopleiding (PDEng). Het onderwijs is nauw verweven met het onderzoek dat binnen de negen onderzoeksprogramma’s plaatsvindt. Het onderzoek richt zich op belangrijke gebieden binnen de scheikunde en scheikundige technologie die relevant zijn voor huidige en toekomstige maatschappelijke en industriële behoeften.

Overtuigd?

Neem contact met ons op