​Op afstand maar toch dichtbij

head image

donderdag 16-04-2020

Terug naar overzicht

Het lijkt wel of onze missie ‘Voel je thuis!’ helaas door de huidige omstandigheden is omgezet naar ‘Blijf nu thuis’. In plaats van onderwijs op school worden u en uw kind geconfronteerd met onderwijs thuis. Voor iedereen een volkomen nieuwe situatie die heel erg wennen is.

Ik heb als vader met twee puberdochters thuis nooit gedacht dat zij me bijna zouden smeken om weer naar school te mogen. Dat is misschien bij u thuis niet anders. Kinderen zijn immers graag op school bij hun vrienden en vriendinnen en bij de docent in de klas. Gewoon lekker kletsen, lachen en leren met elkaar! Datzelfde geldt zeker ook voor mijn collega’s en voor ons als directie. Wij willen graag met elkaar en met de leerlingen zijn: samen leren en niet op digitale afstand thuis achter een computerscherm.

Bij dit laatste realiseren we ons dat we momenteel een ongelooflijk groot beroep op u als ouders moeten doen: op uw veerkracht om werk buiten de deur of thuis en de begeleiding van uw kind(eren) te combineren. Dit en de spanning omtrent het coronavirus leveren in veel gevallen druk op in de thuissituatie. We doen ons uiterste best om in deze heftige tijd het onderwijs zo goed mogelijk door te laten gaan en u zo een beetje te ontzorgen. U zult begrijpen dat datgene wat voor u in het gezin geldt, voor onze medewerkers niet anders is.

Helaas konden en kunnen we niet alle onderwijsactiviteiten laten doorgaan. De acties voor Edukans en PiusX4Bosnië zijn afgezegd. Ook het gala moeten we cancelen. We weten dat dit voor de eindexamenleerlingen een enorme teleurstelling is. Het is immers voor hen een groot feest waar massaal naartoe wordt geleefd. Indien mogelijk organiseren wij een diploma-uitreiking, rekening houdend met de voorschriften van het RIVM. Informatie hierover volgt na de meivakantie. Alle andere leerlingen krijgen dan ook zo spoedig mogelijk duidelijkheid over de overgangsnormen naar het nieuwe schooljaar.

Tot slot wil ik alle leerlingen, ondanks alles, een fijne meivakantie wensen. Ze kunnen er tijdelijk letterlijk even de stekker uittrekken. U, ouders, wil ik hartelijk bedanken voor de samenwerking, al is deze op afstand. Ik wens u en uw kind(eren) alle goeds. Blijf gezond en voor alle zieken heel veel beterschap gewenst.

Maarten de Veth, rector/ bestuurder

Overtuigd?

Kom ons ontmoeten

Neem contact met ons op