Ontdek de bibliotheek in Biebescape!

Nieuws

head image
donderdag 18-04-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

Waar denk je aan als je deze titel leest? Ontsnappen uit de bibliotheek? Bijna goed, want zoals de naam al aangeeft, volgt dit programma het idee van de Escape Rooms.

Afgelopen twee weken hebben alle 1gt-leerlingen een bezoek gebracht aan de bibliotheek van Bladel. Met regelmaat hoorden wij leerlingen zeggen; “Pfff…. dit zal wel saai worden”, maar het tegendeel was waar. Na een korte rondleiding en uitleg kon iedereen aan de slag. Elke leerling kreeg een puzzelstuk in de hand gedrukt en dat was het dan. Verder moesten ze het zelf gaan ontdekken. Geweldig om te zien hoe snel de link gevonden werd wie bij wie hoorden. Fanatiek gingen de groepjes aan de slag om de goede oplossingen te vinden.

Ze gingen op zoek naar informatie in de catalogus van de bibliotheek, op internet en op de flaptekst van de betreffende boeken. Al zoekend en puzzelend maakten ze zo kennis met wat de bieb te bieden heeft. Zo leerden ze informatie op te zoeken, te vinden en te verwerken en daarnaast ontdekten ze leuke boeken en maakten kennis met de schrijvers van die boeken. De groep die als eerste klaar was, mocht de kluis kraken waar een lekkere traktatie in zat.

In de bezoeken was ook een wedstrijdelement verwerkt. De klassen streden wie de snelste tijd zou neerzetten. De winnende klas werd 1gt3. In slechts 44 minuten en 22 seconden was team B erin geslaagd om alle oplossingen te vinden; een hele knappe prestatie! Iedereen, zowel leerlingen, docenten als bibliotheekmedewerkers zijn laaiend enthousiast over dit nieuwe project, kortom een geslaagde activiteit!

Lijkt het je leuk met jouw 1eof 2e klas ook een BiebEscape te beleven, neem dan contact op met de bibliotheek in Bladel.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF