Nu ook vormingsdagen voor havo-vwo

Nieuws

head image
dinsdag 08-10-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

Het schooljaar voor de examenleerlingen zit er sneller op dan je denkt. Voor het zover is, moet er nog wel het nodige werk verzet worden. Behalve de aandacht en zorg die de school besteedt aan PTA’s en eindexamens, is het ook belangrijk om stil te staan bij de veranderingen in het verdere persoonlijke leven van onze leerlingen.

Er wordt steeds meer zelfstandigheid van hen gevraagd, waarbij ze zelf (soms moeilijke) keuzes moeten maken. Het is goed dat ze voor zichzelf helder zicht hebben op de koers die ze willen, kunnen of moeten aanhouden. Daar hopen we met de vormingsdagen een bijdrage aan te kunnen leveren.

Voor de leerlingen van 4 havo en 4 vwo worden deze op 9, 10 en 11 oktober georganiseerd, voor 4 gt op 6, 7 en 8 november. Voor gt is dit een jaarlijks terugkomende activiteit. Voor de afdelingen havo en vwo worden deze voor het eerst georganiseerd, Voorheen was er aan het begin van het schooljaar een introductiekamp voor hen. Naar aanleiding van vragen van de leerlingen is besloten om ook voor hen vormingsdagen te organiseren.

Tijdens die vormingsdagen volgen leerlingen allerlei workshops. Daarbij komen onderwerpen aan bod die weergeven op welk gebied ze met volwassen worden bezig kunnen zijn en krijgen ze inzicht in hoe de samenleving op sommige terreinen in elkaar zit en welke rechten en/of plichten leerlingen hebben. Daarnaast leren ze elkaar natuurlijk op een heel andere manier kennen.

De thema’s die aan bod komen zijn: relaties/(gevaarlijke) liefde/seksualiteit, lhtb-relaties, thuissituatie, pesten, genotmiddelen en verslaving, goed omgaan met geld of koopziek, criminaliteit en onze rechtstaat en tot slot lekker in je vel/zelfvertrouwen/welbevinden.

De dagen worden gehouden in gemeenschapshuis Den Tref in Hapert en Cultureel Centrum Den Herd in Bladel.

Wij hopen dat we met dit programma en met elkaar deze dagen waardevol kunnen maken. Wellicht draagt het bij tot het uitzetten van een goede richting voor wat betreft studievervolg, maar ook tot een beter begrip voor en van elkaar.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF