Nieuwe rector stelt zich voor

Nieuws

head image
vrijdag 01-03-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

Graag wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om mezelf kort aan u voor te stellen. Mijn naam is Maarten de Veth, 57 jaar, getrouwd met Kimmy, vader van 4 dochters en een zoon en woonachtig in Helmond.

In 1984 ben ik als onderwijzer gestart in mijn geboorteplaats Oudenbosch. Na mijn studie Onderwijskunde aan de Universiteit van Utrecht ben ik gestart als directeur basisschool, heb ik gewerkt als onderwijsadviseur, was ik directeur van een basis-kaderschool in Eindhoven, vervolgens directeur van een mavo-havo-vwo school in Helmond, en rector van het Augustinianum, een havo-vwo school in Eindhoven.

Vanuit deze laatste functie bezocht ik regelmatig het Pius X-College. Vanaf de eerste kennismaking voelde de school als heel prettig, gastvrij en warm. Toen ik hoorde dat de functie van rector/bestuurder van deze school vacant zou komen, heb ik dan ook geen moment geaarzeld en mijn sollicitatiebrief verstuurd. Inmiddels ben ik sinds 1 januari met mijn werkzaamheden gestart.

De eerste 8 schoolweken zitten er inmiddels op en zijn voorbij gevlogen. Ik durf nu al te stellen dat mijn gevoel van weleer mij niet in de steek heeft gelaten. Het pedagogisch klimaat in en rond de klassen is warm. Ik zie een team van medewerkers dat met hart en ziel betrokken is bij de leerlingen. De sfeer onderling is geweldig, de loyaliteit met de school hoog. Als nieuwe leidinggevende voel ik me dan ook al snel thuis en heel welkom. Ik ben momenteel druk bezig om de school in haar volle breedte te leren kennen. Van leerling tot docent, van ondersteunend medewerker tot ouder. Alle informatie die ik in de komende tijd verzamel, zal ik gebruiken om dat wat goed is te behouden en daar waar verbeteringen nodig zijn deze samen met mijn team op te pakken en uit te voeren. Ik kijk uit naar de tijd die komen gaat. Ook kijk ik uit naar een prettige samenwerking met mijn team van medewerkers, de leerlingen en u als ouders.

Kortom, met deze basis heb ik alle vertrouwen in de toekomst!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF