Mooie ontmoetingen tijdens pelgrimage

Nieuws

head image
woensdag 25-04-2018 TERUG NAAR OVERZICHT

Op vrijdag 20 april en zaterdag 21 april 2018 hebben zes leerlingen uit het eerste leerjaar en een uitwisselingsstudente uit 4 vwo samen met drie begeleiders voor de negende keer op rij de tweedaagse pelgrimstocht gelopen.

Tijdens deze tocht zijn ze op bezoek geweest bij De Hoeksteen in Bladel. Dat is een clubhuis voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij een frisse versnapering is er met de leerlingen een gesprek aangeknoopt over de levenswandel van twee clubleden. Deze dames zullen ongetwijfeld herkend zijn als leden van de poetsploeg van het Pius X-College. Na het gesprek hebben de dames een rondleiding verzorgd door het gebouw.

De tweede ontmoeting was met de mensen van de Voedselbank in Bladel. Daar wordt onder het nuttigen van een versnapering een powerpointpresentatie getoond over het doel en nut van deze organisatie. Er konden vragen worden gesteld en er was een rondleiding.

Na deze twee georganiseerde ontmoetingen ging de tocht verder. Onderweg werd er over de levensweg van de leerlingen gepraat: met elkaar en met de begeleiders. Op gezette tijden werd er gepauzeerd, gegeten en gedronken.

Bij het kapelletje in Casteren was er zo’n stop. De begeleider van het pelgrimshuis vertelde waar het gebouwtje voor gemaakt is en de leerlingen en begeleiders mochten een kaarsje opsteken.

Via de grafheuvels van Hoogeloon gingen ze naar de Jacobushoeve in Vessem waar de leerlingen bij het “Cruz de Ferro” een steen met een boodschap achter lieten.

Dan naar de Pelgrimshoeve in Vessem. Daar werd gegeten en overnacht.

Dag 2 ging veelal door de bossen van Vessem naar Oirschot. Bij de nonnen in de Koestraat werden de deelnemers na twee dagen hartelijk verwelkomd en kregen ze een Pelgrimsbewijs.

Het was een mooie tocht: mooi qua weer, ontmoetingen en gezelschap.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF