Met de bus naar het Pius X-College

Nieuws

head image
maandag 12-08-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

De meeste leerlingen uit de Kempen die het Pius X-College bezoeken komen dagelijks op de fiets naar school.

In samenwerking met de provincie Noord-Brabant en openbaarvervoersbedrijven Hermes uit Eindhoven en Arriva uit Breda zijn wij overeengekomen dat het mogelijk is om vanaf begin schooljaar 2019-2020 voor het gehele schooljaar vanuit Valkenswaard, Luyksgestel/Bergeijk en Hilvarenbeek/Diessen/Baarschot/Westelbeers met de bus naar school te komen. Voor gebruikmaking van deze vervoersvoorziening dienen leerlingen in het bezit te zijn van een OV-chipkaart. Een Stappenplan om te reizen met een OV-chipkaart staat op de website van de school.

Buslijn Valkenswaard naar het Pius X-College

Momenteel gaan ca. 50 leerlingen uit Valkenswaard met een touringcar naar de Praktijkschool en de Wereldklas. Deze busverbinding wordt sinds 2005 door de gemeente Valkenswaard geregeld. Met ingang van het nieuwe schooljaar wordt deze rechtstreekse busverbinding vanaf de Markt in Valkenswaard met één tussenstop bij de bushalte Brouwerijplein in Dommelen verzorgd door vervoersmaatschappij Hermes uit Eindhoven. Hiervoor wordt de bij leerlingen vertrouwde bus van de firma Van Gompel ingezet. Deze bus vertrekt iedere morgen om ca. 7.30 uur vanaf de Markt in Valkenswaard en is om 7.34 uur in Dommelen om vervolgens om 8.00 uur aan te komen bij de school. In de middag vertrekt de bus om ca. 14.20 uur vanaf de school richting Dommelen (aankomst ca. 14.45 uur) naar de markt (aankomst ca. 14.50 uur) in Valkenswaard. De totale kosten per dag bedragen € 4,42 voor een retourrit Valkenswaard - Pius X-College. Voor nadere informatie over deze busverbinding: zie de website www.hermes.nl.

Buslijn 619 Luyksgestel/Bergeijk naar het Pius X-College

Vanaf het nieuwe schooljaar 2019-2020 verzorgt vervoersmaatschappij Hermes uit Eindhoven een nieuwe busverbinding, lijn 619, vanuit Luyksgestel (bushalte Schaterdijk) met twéé tussenstops in Bergeijk bij de bushalte ‘Loo’ (3,5 km vanaf Weebosch) en bij de bushalte ‘Hof’ in de Mr. Pankenstraat, rechtstreeks naar het Pius X-College. De reistijden van de bus zullen zodanig zijn dat de leerlingen dagelijks om 8.00 uur op school zijn (vertrektijd Luyksgestel ca. 7.30 uur en vanuit Bergeijk, (bushalte ‘Loo’ om 7.34 en bushalte ‘Hof’ om 7.40 uur) en in de middag zal de bus om 15.30 uur vertrekken vanaf school via de tussenstops bij de bushaltes ‘Hof’ en ‘Loo’ in Bergeijk naar Luyksgestel met aankomst 16.00 uur. De totale kosten per dag bedragen € 3,34 voor een retourrit Bergeijk - Pius X-College (vanuit Luyksgestel zullen de kosten per dag ca. € 0,50 hoger zijn). Voor nadere informatie over vertrektijden en kosten zie de website www.hermes.nl.

Buurtbuslijn 293 Hilvarenbeek/Diessen/Baarschot/Westelbeers naar Bladel

Vanaf 1 juli jongstleden verzorgt buurtbusvereniging Hilvarenbeek e.o. in samenwerking met vervoers-maatschappij Arriva uit Breda een buurtbusverbinding, lijn 293, vanuit Hilvarenbeek (Vrijthof) via Diessen, Baarschot, Westelbeers, Casteren naar Bladel (halte nabij kerk). Voor de leerlingen die gebruikmaken van deze vervoersverbinding is er een bushalte in de Sniederslaan. Deze buurtbus rijdt alleen op werkdagen en vertrekt ieder uur, de eerste rit vertrekt om 6.51 vanaf het Vrijthof in Hilvarenbeek. De eerste terugrit vanuit Bladel (nabij de kerk) vertrekt om 7.20 uur. De laatste terugrit vertrekt om 18.20 uur vanuit Bladel. Leerlingen met een OV-kaart kunnen gebruik maken van de buurtbus. De kosten voor een enkele reis bedragen: basistarief € 0,96 + per afgelegde kilometer € 0,167. Voor nadere informatie over opstapplaatsen in de dorpen zie de website www.buurtbushilvarenbeek.nl.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF