Leerlingen ondergedompeld in de 19e eeuw!

head image

woensdag 11-03-2020

Terug naar overzicht

​Afgelopen dinsdag 10 maart zijn de leerlingen van de tweede klas tto ondergedompeld in de Victoriaanse tijd. De Phileas Fogg Theatre Company verzorgde deze avond maar liefst 2 voorstellingen waarbij middels interactief theater de leerlingen werden meegenomen naar Londen omstreeks 1880.

De Britse acteurs verzorgden een spetterende show waarbij een 19e-eeuws klaslokaal, het werken in een mijn, schoorsteenvegers, zwervers en bedelaars maar ook de hoge heren uit die tijd een plekje kregen. Het programma is zo opgebouwd dat elke leerling één of meerdere rollen te vertolken krijgt en wordt meegezogen in de gecreëerde werkelijkheid. Daar de acteurs echte Britten (native speakers) zijn en het een tto-activiteit betrof was de voertaal gedurende de gehele avond Engels.

De ouders en andere familieleden die als publiek aan de zijkanten van het toneel plaats hadden genomen zagen vol verbazing hun (klein)kinderen transformeren in 19e-eeuwse karikaturen. De Victoriaanse wereld kwam tot leven in Bladel! Vol van indrukken en met het Londense accent nog op de tong verliet iedereen de tot podium omgebouwde aula. Het mocht terecht een memorabele avond heten!

Phileas Fogg, tot volgend jaar en aan de leerlingen van 2tto: bedankt voor de inzet, het was een feest!

A. Vd Zande en T. Van Limpt, coördinatoren TTO.


Overtuigd?

Kom ons ontmoeten

Neem contact met ons op