​Le français voyage

Nieuws

head image
vrijdag 07-02-2020 TERUG NAAR OVERZICHT

Maandag 3 vond het project Le français voyage plaats op het Pius X-College. Le français voyage is een succesvol initiatief van de Table ronde pour le français.

Het project bestaat uit een eendaags bezoek van een Franse taalassistent waarbij de leerlingen volledig worden ondergedompeld in de Franse taal en cultuur. Française Manon, afkomstig uit Montpellier bracht een bezoek aan de klassen 3gtB, 3gtE, 3v2 en 3tt. Tijdens het bezoek heeft zij onder toezicht van de docent Frans, een heel lesuur een activiteit met de leerlingen ondernomen. Dit allemaal in de doeltaal, het Frans!

De leerlingen startten het lesuur met het stellen van vragen. De vragen varieerden van “Wat is de populairste sport in Frankrijk?”, “Wat is het verschil tussen Franse en Nederlandse middelbare scholen?” tot aan “Hoeveel zoenen geven de Fransen elkaar wanneer ze elkaar ontmoeten, 1,2 of 3?”. Manon sprak rustig en duidelijk, de leerlingen konden haar goed volgen. Daarna begon het spel “Le vol dans le train”, een detective spel waarbij de klas op zoek ging naar het antwoord op de vraag “wie is de dief van de tas met horloge tijdens een treinreis”. De klas ondervroeg “les quatre suspects” gespeeld door 4 leerlingen. Het verstaan van het Frans door de leerlingen was gemakkelijker dan het spreken. Dit blijft dan ook de lastigste vaardigheid. Desalniettemin hebben de leerlingen enthousiast en actief meegedaan. We hopen dan ook dat deze activiteit volgend schooljaar een vervolg zal krijgen!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF