Kom in actie voor Serious Request!

Nieuws

head image
dinsdag 06-11-2018 TERUG NAAR OVERZICHT

3FM Serious Request ken je wel, toch? Dat evenement dat elk jaar plaatsvindt in de week voor Kerst, wanneer 3FM dj’s zich een week lang zonder te eten opsluiten in een Glazen Huis en plaatjes draaien voor het goede doel, toch?

Precies! En toch ook weer niet. Dit jaar is het namelijk allemaal nét even iets anders. Dit jaar heb je namelijk kans dat de dj’s bij jou langskomen in plaats van dat jij ze moet bezoeken. Drie teams van dj’s lopen dit jaar vanaf drie verschillende locaties een week lang het land door, van actie naar actie.

De dj’s Jorien Renkema en Rob Janssen vormen een team en beginnen hun tocht in Weert. Via Eindhoven, Oisterwijk, Breda, Gorinchem en IJsselstein zullen zij naar eindbestemming Utrecht lopen.

TivoliVredenburg Utrecht, is gedurende de week voor Kerst het hoofdkwartier van Serious Request: vanuit daar krijgen de dj’s opdrachten die ze onderweg moeten uitvoeren, maar er wordt ook radio gemaakt. Het is er de hele week feest met optredens, workshops e.d. en uiteindelijk eindigen de dj’s hier ook met hun tocht. Mochten ze dus niet bij een actie langs kunnen komen, dan kan in TivoliVredenburg alsnog de cheque worden ingeleverd.

Voorheen werd er steeds in actie gekomen voor een stille ramp ergens in de wereld. Dit jaar mag er zelf worden gekozen waarvoor de actie wordt opgezet. Er kan geld worden opgehaald voor reanimatiecursussen en AED’s, voor bescherming tegen natuurgeweld of voor noodhulp bij oorlogen en conflicten.

Lijkt het je wat en wil je dit jaar geld inzamelen voor Serious Request, dan kun je je activiteiten ook inzetten als Maatschappelijke Stage. Bedenk met je klas, in een groepje of individueel een actie om geld in te zamelen en meld dit bij het stagebureau. Lijkt het je leuk wanneer één van de 3FM dj’s jouw actie bezoekt, ga dan naar de site die onder aan dit bericht staat vermeld en kijk hoe je dit eventueel voor elkaar kunt krijgen.

Vóór de kerstvakantie moet het project zijn afgerond, dus kom snel in actie!

Het zou natuurlijk fantastisch zijn wanneer er ook dit jaar weer een mooi bedrag kan worden geschonken aan Serious Request!

Voor meer informatie, kijk op: www.3fm.nl/seriousrequest

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF