​Kom in actie voor 3FM Serious Request: The Lifeline!

Nieuws

head image
vrijdag 01-11-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

3FM Serious Request kennen we allemaal wel van ‘Dat evenement waarbij 3FM dj’s zich een week lang zonder te eten opsluiten in een Glazen Huis.’ Maar sinds vorig jaar is het allemaal nét even iets anders.

In de week voor kerst trekken drie teams met 3FM-dj’s te voet door Nederland,

in estafettevorm, en wisselen elkaar af bij zogenaamde chequepoints: feestelijke evenementen waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling aan de actie te doneren en waar optredens en activiteiten worden georganiseerd.
De chequepoints zijn gedurende de actie afwisselend te vinden in de volgende plaatsen: Goes (aftrap), Kruiningen, Oesterdam, Bergen op Zoom, Roosendaal, Zevenbergen, Made, Waalwijk, Den Bosch, Oss, Grave, Nijmegen, Arnhem, Dieren, Zutphen, Laren, Deventer, Raalte, Holten, Hellendoorn, Ommen, Zuidwolde, Pesse, Hooghalen, Vries, Groningen (eindshow). Kijk voor de volledige route op 3fm.nl/seriousrequest.

De dj’s starten op 18 december op de Grote Markt in Goes en lopen naar de Ossenmarkt in Groningen, waar ze op 24 december aankomen alwaar de eindshow plaatsvindt en de opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline bekend wordt gemaakt. Tijdens de tocht maken de dj’s 24/7 live radio en bezoeken acties die luisteraars organiseren. De dj’s leggen samen bijna 500 kilometer af.
Met dit evenement halen ze samen met de rest van Nederland geld op om jonge mensen te beschermen tegen mensenhandel.

Er zijn op de wereld zo’n 25 miljoen mensen die worden uitgebuit, vernederd en onderdrukt. Met 3FM Serious Request: The Lifeline wordt er in actie gekomen voor deze slachtoffers. De opbrengst gaat naar voorlichting om mensenhandel te voorkomen en herkennen en naar psychologische hulp voor de slachtoffers.

Lijkt het je wat en wil je dit jaar geld inzamelen voor 3FM Serious Request, dan kun je je activiteiten ook inzetten als Maatschappelijke Stage.

Bedenk met je klas, in een groepje of individueel een actie om geld in te zamelen en meld dit bij het stagebureau.

Vóór de kerstvakantie moet het project zijn afgerond, dus kom snel in actie!

Het zou natuurlijk fantastisch zijn wanneer er een mooi bedrag kan worden geschonken aan 3FM Serious Request!


Voor meer informatie, kijk op: www.npo3fm.nl/seriousrequest

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF