​Kennismaken met sporten bij Scoolsport

head image

maandag 23-11-2020

Terug naar overzicht

Dit jaar is Scoolsport gestart met een pilot. Op donderdagmiddag zijn (bijna) alle 1e- en 2e-jaars gt-leerlingen na het zesde lesuur vrij geroosterd, zodat ze in de gelegenheid zijn om deel te nemen aan Scoolsport.

Maar wat houdt dit nou precies in?

Scoolsport wordt georganiseerd door de gymdocenten Thed van de Kerkhof en Kim Goverde. Het gave aan Scoolsport is dat de leerlingen van leerjaar 1 en 2 gt elkaar ontmoeten in een sportieve setting. Je sport dus niet alleen met je klasgenoten, maar maakt ook contact met leerlingen uit andere klassen. Daarbij krijgen de leerlingen de sportactiviteiten op een andere manier aangeboden dan in een reguliere LO-les.

Scoolsport werkt in blokken van twee tot drie weken. Tijdens ieder blok staat er een andere sport centraal. De meeste lessen vinden plaats op school, maar we gaan ook naar externe locaties en maken gebruik van gastdocenten op school. Inmiddels zijn we te gast geweest bij Outdoor Park Reusel om ons blok klimmen af te sluiten, op dit moment komt er een dansdocent van DéDé Dance om het blok dansen aan te bieden en over een tijdje mogen wij te gast zijn bij Jump XL ter toevoeging op onze trampoline lessen. We proberen de leerlingen echt in contact te brengen met de lokale verenigingen, zodat ze wellicht na de lessen van Scoolsport ook bij de desbetreffende vereniging aan kunnen sluiten.

Alle leerlingen zijn verplicht om minimaal één keer dit schooljaar deel te nemen, maar wij hopen natuurlijk dat leerlingen het zo leuk vinden dat ze zich vaker inschrijven. Echter is het wel zo dat we bij ieder onderdeel een maximaal aantal deelnemers kwijtkunnen en daarom kan het voor komen dat leerlingen soms ergens niet aan deel kunnen nemen. Wel laten we de hele populaire onderdelen zoals trampolinespringen nog een keertje vaker terugkomen, zodat zoveel mogelijk leerlingen kunnen deelnemen aan hetgeen wat ze het liefste willen doen.

Zilveren Rank

Begin oktober heeft Scoolsport een prijs gewonnen: de Zilveren Rank. Deze wordt jaarlijks uitgereikt door Stichting Kiemkracht aan een initiatief dat jongeren hun talenten nog meer laat ontplooien. Hiermee is een geldbedrag van € 5000,-- gewonnen. Momenteel wordt bekeken hoe dit geld het beste kan worden geïnvesteerd. Het wordt in ieder geval gebruikt moet worden voor iets duurzaams waar de school en de leerlingen voor langere tijd plezier aan beleven.

Overtuigd?

Neem contact met ons op