​In de wintermaanden met de bus naar school

Nieuws

head image
dinsdag 08-10-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

De meeste leerlingen uit de Kempen die het Pius X-College bezoeken, komen dagelijks op de fiets naar school. Nu de donkere dagen en de wintermaanden weer aanbreken is het niet altijd vanwege het weer een pretje om dagelijks met de fiets naar school te komen.

Zoals in de vorige Nieuwbrief is aangegeven, kunnen de leerlingen vanuit Valkenswaard, Luyksgestel/Bergeijk en Hilvarenbeek/ Diessen/Baarschot/Westelbeers ook met de bus naar school te komen. Voor gebruikmaking van deze vervoersvoorziening dienen leerlingen in het bezit te zijn van een OV-chipkaart. Een stappenplan om te reizen met een OV-chipkaart staat op de website van de school.

Buslijn Valkenswaard naar het Pius X-College

Een rechtstreekse busverbinding vanaf de Markt in Valkenswaard met één tussenstop bij de bushalte Brouwerijplein in Dommelen, verzorgd door vervoersmaatschappij Hermes uit Eindhoven. Hiervoor wordt de bij leerlingen vertrouwde bus van de firma Van Gompel ingezet. Deze bus vertrekt iedere morgen om ca. 7.30 uur vanaf de Markt in Valkenswaard en is om 7.34 uur in Dommelen om vervolgens om 8.00 uur aan te komen bij de school. In de middag vertrekt de bus om ca. 14.20 uur vanaf de school richting Dommelen (aankomst ca. 14.45 uur) naar de markt (aankomst ca. 14.50 uur) in Valkenswaard. De totale kosten per dag bedragen € 4,42 voor een retourrit Valkenswaard - Pius X-College. Nadere informatie over deze busverbinding: zie de website www.hermes.nl.

Buslijn 619 Luyksgestel/Bergeijk naar het Pius X-College

Sinds dit schooljaar verzorgt vervoersmaatschappij Hermes uit Eindhoven een nieuwe busverbinding, lijn 619, vanuit Luyksgestel (bushalte Schaterdijk) met twéé tussenstops in Bergeijk bij de bushalte ‘Loo’ (3,5 km vanaf Weebosch) en bij de bushalte ‘Hof’ in de Mr. Pankenstraat, rechtstreeks naar het Pius X-College. De reistijden van de bus zullen zodanig zijn dat de leerlingen dagelijks om 8.00 uur op school zijn (vertrektijd Luyksgestel ca. 7.30 uur en vanuit Bergeijk, (bushalte ‘Loo’ om 7.34 en bushalte ‘Hof’ om 7.40 uur) en in de middag zal de bus om 15.30 uur vertrekken vanaf school via de tussenstops bij de bushaltes ‘Hof’ en ‘Loo’ in Bergeijk naar Luyksgestel met aankomst 16.00 uur. De totale kosten per dag bedragen € 3,34 voor een retourrit Bergeijk - Pius X-College (vanuit Luyksgestel zullen de kosten per dag ca. € 0,50 hoger zijn). Nadere informatie over vertrektijden en kosten: zie de website www.hermes.nl.

Buurtbuslijn 293 Hilvarenbeek/Diessen/Baarschot/Westelbeers naar Bladel

Vanaf 1 juli jongstleden verzorgt buurtbusvereniging Hilvarenbeek e.o. in samenwerking met vervoersmaatschappij Arriva uit Breda een buurtbusverbinding, lijn 293, vanuit Hilvarenbeek (Vrijthof) via Diessen, Baarschot, Westelbeers, Casteren naar Bladel (halte nabij kerk). Voor de leerlingen die gebruikmaken van deze vervoersverbinding is er een bushalte in de Sniederslaan. Deze buurtbus rijdt alleen op werkdagen en vertrekt ieder uur, de eerste rit vertrekt om 6.51 vanaf het Vrijthof in Hilvarenbeek. De eerste terugrit vanuit Bladel (nabij de kerk) vertrekt om 7.20 uur. De laatste terugrit vertrekt om 18.20 uur vanuit Bladel. Leerlingen met een OV-kaart kunnen gebruik maken van de buurtbus. De kosten voor een enkele reis bedragen: basistarief € 0,96 + per afgelegde kilometer € 0,167. Nadere informatie over opstapplaatsen in de dorpen: zie de website www.buurtbushilvarenbeek.nl.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF