Ik zie jou

Nieuws

head image
vrijdag 30-03-2018 TERUG NAAR OVERZICHT

Afgelopen week werd de opdracht "Ik zie jou" afgerond in de klassen 4H, 4V en 5V bij Beeldende Vorming. Deze opdracht maakte deel uit van het project Passie, wat wij al een aantal jaren samen met Het Kempisch Kamerkoor uitvoeren.

Dit koor voert elk jaar op Goede Vrijdag de Johannes Passion van J.S.Bach uit. Op vrijdag 23 maart heeft de officiële opening van de tentoonstelling plaatsgevonden in de St.-Willibrorduskerk van Eersel. De opening werd verricht door Ria van der Hamsvoort, wethouder van de gemeente Eersel in aanwezigheid van directieleden van beide scholen, koorleden en uiteraard de leerlingen die de kunstwerken gemaakt hebben.

De leerlingen hebben een selectie van de werken zien hangen in de kerk en geluisterd naar de toespraken en de liederen van het koor.

Het is dit jaar voor de vijfde keer dat deze tentoonstelling wordt gehouden en daarom is aan deze lustrumeditie een extra feestelijk tintje gegeven. Er is een fotoboekje samengesteld van alle kunstwerken van de afgelopen jaren, gemaakt door de leerlingen van het Pius X-College en het Rythovius College.

We waren blij met de komst van een groot aantal ouders die het werk van hun kinderen kwamen bewonderen. Wij zijn trots op onze leerlingen en hopen nog lang deze traditie en samenwerking te mogen voortzetten!

Namens de sectie Beeldende Vorming,

Eric v/d Ven
Mariëlle Swinkels
Marjan Wester

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF