​Ik geef mijn energie voor energie

head image

vrijdag 21-02-2020

Terug naar overzicht

Ik ben Nina van Rooy en zit in 2h1. Ik ben 14 jaar en ga voor mijn maatschappelijke stage naar Frankrijk! Daar ga ik helpen in het ondersteunende team van de Mont Ventoux Challenge, waarbij de deelnemers lopen of fietsend deze kale berg bedwingen. De uitdaging wordt georganiseerd door Join4Energy.

De Mont Ventoux Challenge wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de ontwikkeling van een medicijn tegen energiestofwisselingsziekte. Elke week worden er kinderen met deze ziekte geboren. Een genadeloze ziekte, waar nog geen medicijn voor is. Het onderzoek naar een medicijn is van levensbelang. Bij de ernstige vormen van de ziekte overlijdt een deel van deze kinderen al voor hun tiende levensjaar. Niemand kan bij het stellen van de diagnose met zekerheid zeggen hoe het ziektebeeld zal verlopen.

De reden dat ik mij via deze weg wil inzetten, is omdat ik van dichtbij meemaak wat deze ziekte bij kinderen en hun families aanricht. Finn uit Reusel heeft deze ziekte in en wij zijn bevriend. Hierdoor zie ik wat het doet met hem en zijn familie. Finn is nu 12 jaar oud, maar zit niet op het Pius X-College maar op een speciale school waar hij kan rusten als hij moe is. Hun ‘batterij’ is namelijk nooit vol en laadt ook maar heel langzaam op. Als Finn uit bed komt, heeft hij het gevoel dat hij al een marathon gelopen heeft. Na een hele nacht sondevoeding is hij nog steeds moe. Ook heeft hij snel verzuring in de spieren waardoor lopen te veel pijn doet en de rolstoel gebruikt moet worden.
Het vooruitzicht is niet rooskleurig omdat deze ziekte alle spieren en ook de hersenen niet kunnen voorzien van de benodigde energie. En dat alles met pijn en zonder medicijnen. Dit vind ik verschrikkelijk om te zien en daarom wil ik helpen om geld in te zamelen zodat een medicijn kan worden ontwikkeld die deze slopende ziekte stopt.

Mijn maatschappelijke stage zal bestaan uit het helpen met geld inzamelen voor Team Energy4Finn en tijdens de challenge in Frankrijk het ondersteunen van de werkgroep.
Daarbij moet je denken aan ontbijt verzorgen, teamkleding uitdelen, eten en drinken aangeven op de berg enz. enz.

Het zal een emotionele maar ook zeker mooie en energievolle ervaring worden, die ik zoveel mogelijk via onder andere Pius X-TV met jullie zal delen.

Wilt u mij steunen? Dat kan via mijn persoonlijke sponsor link:

https://acties.join4energy.nl/evenementen/mont-ventoux-challenge-2020/deelnemers/nina-van-rooy

Meer info over de ziekte en onze acties: www.energy4finn.nl

Overtuigd?

Kom ons ontmoeten

Neem contact met ons op