​IJslands model #kempenbranie

Nieuws

head image
woensdag 18-12-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

In november 2018 hebben de leerlingen van 15 en 16 jaar van onze school een vragenlijst ingevuld in het kader van het IJslands preventiemodel. Zoals u wellicht weet is in IJsland de afgelopen jaren het alcohol- en middelengebruik onder jongeren enorm afgenomen.

In de Kempen gaan we kijken welke onderdelen van de aanpak die in IJsland gekozen is, ook hier zouden kunnen werken. Het uiteindelijke doel is ervoor te zorgen dat de jongeren in de Kempen lekker in hun vel zitten en dat er een aantrekkelijk aanbod van vrijetijdsactiviteiten is waardoor het alcohol- en middelengebruik ook hier af zal nemen.

Op de website #kempenbranie kunt u meer informatie vinden over het IJslands model en vindt u ook de uitkomsten van het onderzoek in 2018. Mocht u een bijdrage willen leveren dan kunt u zich via de website aanmelden.

Uit het onderzoek komt naar voren dat de deelname van jongeren aan georganiseerde activiteiten laag is. Om zicht te krijgen op wat jongeren in het aanbod aan vrijetijdsactiviteiten missen, gaan alle leerlingen de komende tijd een korte vragenlijst invullen. Met de uitkomsten uit deze vragenlijst worden activiteiten aangeboden die aansluiten bij interesses van jongeren, maar die ook passen bij #kempenbranie.

Projectgroep #kempenbranie is een samenwerking tussen scholen (Pius X-College en Rythovius College), de Kempengemeenten (Bergeijk, Eersel, Bladel en Reusel-de Mierden) en GGD.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF