Grote opkomst bij Speaking contest TTO

Nieuws

head image
dinsdag 14-01-2020 TERUG NAAR OVERZICHT

Afgelopen maandagavond, 13 januari, stond de Speaking Contest op de kalender voor de huidige 2e- en 3e-jaars leerlingen van het Tweetalig Onderwijs (TTO).

Deze speech-wedstrijd wordt jaarlijks uitgeschreven door Nuffic (Europees Platform), met dit jaar als thema “my future is now”.

De jury beoordeelt de gehouden speeches op inhoud, originaliteit en overtuigingskracht. Ook weegt de presentatie mee en de manier waarop de leerlingen vragen beantwoorden. Tijdens de regionale rondes duren de speeches zo’n 3 minuten, tijdens de finale is dat 4 minuten. De finalisten nemen deel aan de regionale finale in Landgraaf, mocht ook deze winnend worden afgesloten mogen ze zich opmaken voor de landelijke finale in april.


De ruim 200 familieleden die acte de présence gaven, werden getrakteerd op een scala aan onderwerpen, van de rol van het theater bij je persoonlijke ontwikkeling, de stijgende zeespiegel en het gebruik van schermen tot een oproep tot een positievere kijk en insteek op het milieu.

Met veel passie brachten de TTO-leerlingen hun zelfgeschreven presentaties, best ongelooflijk wanneer je beseft dat ze slechts anderhalf of tweeënhalf jaar tweetalig onderwijs hebben genoten en nu dus in vloeiend Engels voor een zaal hun verhaal durven houden.

Stef, Noa, Lucia en Finn uit de 2e klas en Els, Zoë, Bregje en Mila uit de 3e waren de uitverkorenen. Hulde voor deze uitzonderlijke leerlingen, en in het bijzonder aan Noa en Bregje, onze winnaars!

Speciale dank gaat nog uit naar de leerlingen die het broodnodige muzikaal intermezzo wilden verzorgden, naar Noor en Cas, de hosts van de avond, en natuurlijk aan onze kundige juryleden.

Tenslotte werd de informatie aangaande het IB-programma, de 3e-klas trip naar Londen en de naderende uitwisseling met Düsseldorf in het programma verweven, dit om de ouders een 2e of zelfs 3e trip naar school te besparen. Een duurzame oplossing dachten wij!

Gehoord tijdens de avond:

“Being on stage form an early age has given me great confidence!”

“Staggering level of English!”

“Leaving your mobile phone at home has never killed anyone, you’ll survive.”

“Dance Monkey was actually performed by dancing monkeys.”

Wij, als organiserende docenten en teamleider(s), voelen ons werkelijk vereerd om dit soort avonden mede mogelijk te mogen maken. Met trots zwelt ons hart bij zoveel aandacht voor ons stukje onderwijs en het resultaat dat na een kleine 2 of 3 jaar wordt bereikt. Een welgemeend proficiat aan de hele afdeling.

Met vriendelijke groet,

A. van de Zande en MJ van Limpt, TTO coördinatoren.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF