Gebouwelijke aanpassingen (social design)

Nieuws

head image
zaterdag 20-04-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

Het Pius X-College wil niet alleen goed onderwijs bieden, maar streeft er ook naar dat de leerlingen zich op school op hun gemak voelen.

Vraag je aan leerlingen wat ze het belangrijkste vinden bij hun schoolkeuze, dan is sfeer een van de belangrijkste keuze argumenten. Wij zijn van mening dat een aangenaam leer- en verblijfsklimaat bijdraagt aan meer motivatie bij leerlingen en daarbij ook betere studieresultaten. Medio 2018 heeft de school aan een extern bureau opdracht gegeven om samen met leerlingen en medewerkers waarnemingen van gebruikers met betrekking tot de gebouwen en voorzieningen te inventariseren. Van deze inventarisatie is recent een rapport uitgebracht waarin (mogelijke) oplossingen zijn opgenomen om het verblijfsklimaat in de schoolgebouwen verder te optimaliseren. Te denken valt hierbij aan: sfeervollere ruimten zoals de aula's en klaslokalen en overige verblijfsruimten, beter gebruik van licht, sfeervol kleurgebruik en leuke decoratie met gebruikmaking van natuur en natuurlijke materialen. In de komende 2 á 3 jaar zullen dergelijke (duurzame) aanpassingen in met name het hoofdgebouw en de buitenterreinen van de school worden doorgevoerd.

Warme dranken-automaat

Een eerste wens van de leerlingen uit de inventarisatie zal op korte termijn worden verwezenlijkt. De leerlingen missen momenteel een koffie/thee-automaat in de aula's. Afgelopen week zijn er een tweetal warme dranken-automaten geplaatst in de aula's van de afdeling havo/vwo en vmbo. Behalve verschillende soorten koffie serveert de dranken-automaat ook (verse) thee, chocolademelk en soep. Vanaf heden worden de leerlingen met deze warme dranken-automaten op hun wenken bediend en wij willen tegen de leerlingen zeggen: geniet want alles smaakt voortreffelijk!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF