​Expositie “Om nooit te vergeten” in gemeentehuis Bladel

Nieuws

head image
maandag 16-12-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

Kunst als middel om kennis te delen en taboes te doorbreken: het werkt! Het Pius X-College heeft ook dit jaar weer het kunstproject “Om nooit te vergeten” over dementie uitgevoerd.

In dit kunstproject staat het laten zien van de persoon achter de ziekte dementie centraal. Als iemand getroffen wordt door dementie komt de ziekte namelijk vaak op de voorgrond te staan. Wat soms vergeten wordt, is dat de persoon al een heel leven achter de rug heeft en ook nu nog wensen, dromen, meningen en humor heeft. Kortom, iemand is vooral een mens. Leerlingen van het Pius X-College zijn in gesprek gegaan met mensen met dementie en laten middels portretten en andere kunstuitingen zien wie de persoon is achter de ziekte. Een mens is namelijk meer dan de ziekte, wat wij u graag laten zien bij de expositie van het kunstproject. De expositie is te zien vanaf donderdag 19 december.

Openingstijden
De werken van de leerlingen van het Pius X-College zijn te zien tot en met woensdag 29 januari in het gemeentehuis in Bladel. U kunt er vrijblijvend terecht op maandag en woensdag van 9.00 tot 19.00 uur, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF