Een nieuw Edukansjaar

Nieuws

head image
vrijdag 12-10-2018 TERUG NAAR OVERZICHT

We staan weer aan het begin van een nieuw Edukansjaar en kijken kort even terug. Going Global is een Edukansprogramma dat zich vooral richt op middelbare scholen in Nederland die zich inzetten voor scholen in ontwikkelingslanden zoals Ghana.

Vanuit deze Nederlandse scholen, waaronder het Pius X-College, worden er door Edukans één of twee leerlingen gekozen tot ambassadeur. Afgelopen jaar zijn Jente Lavrijsen (4gt) en Floor Jorissen(3h) naar Ghana geweest.

Zij hebben daarna op school tijdens 15 presentaties ruim 1300 leerlingen meegenomen met hun ervaringen en belevenissen. Deze ‘peer-education’ is zeer waardevol: niet de docent staat te vertellen wat er allemaal moet gebeuren maar leeftijdsgenoten informeren elkaar zowel in Ghana als in Bladel.

Het creëert erg veel bewustwording bij de jongeren, ze zien wat er nodig is, dat er geld nodig is om beter onderwijs te realiseren, maar ook wat er met het geld gebeurt en waarom ze geld moeten ophalen. Zij zetten letterlijk de school in beweging.

Het resultaat was ruim € 22.000,--, bijeengebracht door alle leerlingen bij verschillende activiteiten op onze school. Een oprecht dank u wel voor uw bijdrage aan dit prachtige resultaat. Daar kunnen weer veel projecten mee ondersteund worden. Een indruk van de bestedingen ziet u via de volgende link: Edukans Verkort jaarverslag 2017 (digitale versie).pdf

Onderwijs is een van de krachtigste manieren om je te ontwikkelen, zowel persoonlijk als maatschappelijk. Juist degenen met de minste kansen moeten de gelegenheid krijgen om te leren, zodat hun talent tot bloei komt. Van onze leerlingen horen we: “Deze reis is de mooiste en indrukwekkendste tijd die ik heb beleefd.” Hoe mooi is het dat we dat als school ook kunnen bieden!

Bent u ouder/verzorger van een zoon of dochter in leerjaar 3 of 4 dan kan het zomaar zijn dat hij of zij na de herfstvakantie thuiskomt met de mededeling: “Ik ga meedoen in de procedure voor ambassadeur voor MALAWI."

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF