Dubbelslag interactief theater op het Pius X

head image

woensdag 23-02-2022

Terug naar overzicht

Afgelopen dinsdag 22 februari zijn de leerlingen van de tweede- en de derde klas tto ondergedompeld in een interactief theaterstuk door de acteurs van The Phileas Fogg Theatre Company.

Deze ras-Engelsen weten als de beste geschiedenis, toneel en taalverwerving te smeden tot een hilarische voorstelling. De leerlingen van de tweede klas werden meegenomen naar Londen omstreeks 1880 en de derdeklassers naar het Verona van de 14e eeuw alwaar de Montagues en Capulets elkaar naar het leven stonden.

De acteurs verzorgden een spetterende show waarbij een 19e-eeuws klaslokaal, het werken in een mijn, schoorsteenvegers, zwervers en bedelaars maar ook de hoge heren uit die tijd een plekje kregen. Het programma is zo opgebouwd dat elke leerling één of meerdere rollen te vertolken krijgt en wordt meegezogen in de gecreëerde werkelijkheid. Daar de acteurs echte Britten (native speakers) zijn en het een tto-activiteit betrof was de voertaal gedurende de gehele avond Engels. Ook de voorstelling Romeo and Juliet verliep volgens eenzelfde opbouw. De leerlingen krijgen verschillende rollen aangeleerd die tenslotte samen komen in een eindvoorstelling.

De ouders en andere familieleden konden dit jaar helaas niet in de zaal plaatsnemen, maar zagen via de speciaal hiervoor gemaakte Live-stream hun (klein)kinderen transformeren in 19e-eeuwse karikaturen. De Victoriaanse wereld kwam tot leven in Bladel!

Vol van indrukken en met het Londense accent nog op de tong verliet iedereen de tot podium omgebouwde aula. Het mocht terecht een memorabele avond heten!

Phileas Fogg, tot volgend jaar en aan de leerlingen van 2- en 3tto: bedankt voor de inzet, het was een feest!

A. Vd Zande en T. Van Limpt, coördinatoren TTO.


Check hier meer video's van Pius X-TV!

Overtuigd?

Neem contact met ons op