Busvervoer naar school

Nieuws

head image
zaterdag 20-04-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

Zoals in een eerdere Nieuwsbrief is aangegeven, heeft de school in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, de gemeente Valkenswaard en vervoersmaatschappij Hermes Groep uit Eindhoven de mogelijkheden onderzocht...

om een rechtstreekse busverbinding te verwezenlijken vanuit Valkenswaard naar het Pius X-College in Bladel. Met ingang van het nieuwe schooljaar 2019-2020 gaat deze bus rijden en zal een tussenstop maken in Dommelen en Bergeijk, van waaruit leerlingen ook gebruik kunnen maken van deze busverbinding.

Momenteel is de school nog in gesprek met vertegenwoordigers van de Hermes Groep over de exacte route (inclusief opstapplaatsen) en rijtijden van de bus. Kort ná de meivakantie zal hierover meer duidelijkheid zijn. Door middel van een e-mailbericht en via de website zullen wij de nadere informatie aan de ouders/verzorgers en leerlingen kenbaar maken.

Daarnaast is de school ook in contact met openbaarvervoermaatschappij Arriva te Breda om te onderzoeken of er een busverbinding gerealiseerd kan worden door gebruik te maken van bijvoorbeeld de buurtbus vanuit de dorpen Esbeek/Hilvarenbeek, Diessen en West- en Middelbeers naar het Pius X-College. Hier vindt over met name de haalbaarheid binnen Arriva en de gemeente Hilvarenbeek nog overleg plaats. Zodra hierover meer bekend is, worden de betreffende ouders/verzorgers en leerlingen met een e-mailbericht en via de website nader geïnformeerd.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF