​Busvervoer naar het Pius X-College vanaf schooljaar 2019-2020

Nieuws

head image
woensdag 19-12-2018 TERUG NAAR OVERZICHT

De meeste leerlingen uit de Kempen die het Pius X-College bezoeken, komen dagelijks op de fiets naar school.

Vervolgens komen dagelijks leerlingen vanuit o.a. de gemeenten Veldhoven, Waalre en Valkenswaard vanwege een te grote fietsafstand met een touringcar of taxi naar school. In samenwerking met de provincie Noord-Brabant, de gemeenten Waalre en Valkenswaard en openbaarvervoermaatschappij Hermes Groep uit Eindhoven heeft de school de mogelijkheden onderzocht om een rechtstreekse busverbinding te verwezenlijken voor alléén leerlingen van het Pius X-College vanuit Waalre en/of Valkenswaard met een tussenstop in Bergeijk, van waaruit leerlingen ook gebruik kunnen maken van deze busverbinding.

Het is de bedoeling dat de bus in de ochtend en middag een tussenstop maakt bij een bushalte in of nabij Bergeijk, waardoor leerlingen vanuit de gemeente Bergeijk kunnen in- en uitstappen. De reistijden van de bus zullen zodanig zijn dat de leerlingen dagelijks om 8.10 uur op school zijn; in de middag zullen op twee verschillende tijdstippen bussen de leerlingen weer naar hun woonplaats brengen. De vertrektijden hiervan zijn nog niet bekend.

In de komende periode wordt tevens onderzocht of het haalbaar is om busvervoer te regelen voor leerlingen uit de regio Hilvarenbeek-Esbeek-Diessen.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF