Amerikaanse geschiedenisles in American Tales Untold

Nieuws

head image
dinsdag 26-11-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

​Op maandag 25 november werden de leerlingen van Cambridge English (4h, 5h, 4v, 5v) geconfronteerd met een stukje ‘onbekende’ geschiedenis van racisme in Amerika.

Amerikaanse acteur Jeremiah Fleming gebruikte het podium van de aula van het junior college om zijn American Tales Untold aan onze leerlingen te laten zien. Hij speelde 2 rollen, die van Richard Wright, een zwarte jongen uit 1908, die niets liever wilde dan boeken lezen. Iets wat in die tijd ongehoord was voor zwarte mensen en wat hem zelfs de dood kon kosten.

De tweede rol was die van Walter White, een jongen met zwarte voorouders, maar zijn familie had een redelijk blanke huid. Hij kwam als kind oog in oog te staan met het opjagen en lynchen van zwarte mensen uit zijn buurt (1920).

De verhalen maakten veel indruk op de leerlingen. De discussie na de voorstelling was voor veel leerlingen te spannend. Het is voor deze generatie makkelijker je mening te geven via twitter, whatsapp of Instagram dan die te uiten in een grote zaal vol mensen. Iets waar we als school zeker nog aan moeten werken. Al met al een middag die ons achter liet met de nodige Food for Thought!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF