14 maart: actiedag Alpe d’HuZes

Nieuws

head image
vrijdag 01-03-2019 TERUG NAAR OVERZICHT

Dit jaar heeft het Pius X-College nog een tweede actie. Misschien heeft u in de wandelgangen al iets vernomen van het plan dat een groep op 6 juni dit jaar gaat deelnemen aan de Alpe d’HuZes.

22 wandelaars, 6 vrijwilligers en de nodige begeleiders gaan zichzelf deze dag inzetten voor het KWF.

Het idee om deel te nemen aan de Alpe d’HuZes is ontstaan in klas 2sk2, één van de schakelklassen vmbo bk. Loïs, een leerling van deze klas, strijdt op dit moment tegen een hersentumor. School is vermoeiend voor haar, maar toch doet zij ontzettend haar best om haar schoolwerk op orde te hebben. Ze is een fijne klasgenoot, houdt van gezelligheid en helpt anderen graag waar ze kan. De sfeer in deze klas was vorig jaar niet altijd even prettig. Behalve als het om Loïs ging: voor haar doen ze alles. Ze houden rekening met haar, dragen haar tas of duwen haar rolstoel en als Loïs vraagt of het stil mag zijn in de klas omdat het haar even te veel wordt, dan is het stil.

Begin dit schooljaar is de klas aan de slag gegaan met dit project. De leerlingen hebben nagedacht hoe het project eruit moest komen te zien: een groep van zo’n 25 leerlingen op een camping, met een zwembad, snackbar en uiteraard goede wifi. Ook waren we er snel uit dat een leerling mee mocht om mee te gaan wandelen of om vrijwilligerswerk te gaan doen op de berg.

Het plan ligt er en veel dingen zijn geregeld. De groep leerlingen die daadwerkelijk deel gaat nemen is bekend. De eerste leerlingen zijn gestart met trainen en de camping waar we gedurende de week verblijven is geboekt.

De komende weken gaan we verder met trainen, maar ook met het werven van sponsoren. U zult hier vast en zeker iets van merken.

Op donderdag 14 maart wordt er een sponsorloop gehouden. Op deze dag wandelen alle leerlingen van het Pius X-College gedurende drie kwartier een route: Praktijkschool, Beverdijcken, Molenweg, Lange Trekken, Praktijkschool. Waarom een route van 45 minuten? De korte kuren die Loïs in het ziekenhuis ondergaat, duren net zolang.

Tot en met zondag 10 maart hebben alle leerlingen nog de kans om zich te laten sponsoren. Op maandag 11 maart nemen zij de sponsorkaart en het opgehaalde geld mee om op school in te leveren. De gehele opbrengst gaat naar het goede doel!

Het Pius X-College voelt zich maatschappelijk betrokken: we zijn een van de weinig scholen in Nederland die de Maatschappelijke Stage nog uitvoeren. Deze actie kunnen leerlingen ook inzetten voor hun maatschappelijke stage. Voor elke € 50,-- die ze ophalen, krijgen ze daarvoor twee uur (tot een maximum van vier uur).

Heeft u vragen en wilt u meer te weten komen over ons project, stuur dan een mail naar alpedhuzes@piusx-college.nl.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF